Италианският вицепремиер Матео Салвини заяви, че се надява френският народ

...
Италианският вицепремиер Матео Салвини заяви, че се надява френският народ
Коментари Харесай

Салвини се надява Макрон да бъде победен на евроизборите

Италианският вицепремиер Матео Салвини съобщи, че се надява френският народ да не избере партията на президента Еманюел Макрон на изборите за Европейски парламент по-късно тази година, обтягайки в допълнение напрежението сред Рим и Париж, оповестява " Ройтерс ".

Отношенията сред Италия и Франция, като цяло близки съдружници, се утежниха, откакто крайнодясната партия " Лига " и антисистемното Движение " Пет звезди " сформираха съдружно държавно управление в Италия през предходната година и взеха на прицел проевропейската партия на Макрон " Република, напред! ".

" Макрон към този момент не може да бъде наш събеседник (в бъдеще) ", разяснява Салвини в изявление за държавното радио RAI, допълвайки: " Неговата поддръжка е по-малко от 20 %. Надявам се, че французите скоро ще създадат друг избор. "

В понеделник Франция привика посланика на Италия, откакто другият италиански вицепремиер Луиджи ди Майо упрекна Париж в основаването на беднотия в Африка и генерирането на всеобща миграция към Европа.

Вчера Салвини посочи, че Франция не е заинтригувана от стабилизирането на раздраната от война Либия, насочна точка за трафикантите на хора, които изпращат мигранти към Европа на рискови плавателни съдове, защото френските енергийни ползи там се сблъскват с тези на Италия.

Салвини, който е водач на " Лига ", също по този начин съобщи, че не е угрижен за резултата от разногласието, който ще има върху опитите на държавното управление да избави проблематичната самолетна компания Alitalia.

Италианските вестници осведомиха, че френско-холандската самолетна компания Air France-KLM води договаряния с Рим, с цел да придобие дял от италианския авиопревозвач.

" Има и други (играчи) в положение да придобият дял от капитала на Alitalia ", разяснява Салвини. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР