Васил Терзиев иска лифтовете на Витоша да станат общинскиТрите лифта

...
Васил Терзиев иска лифтовете на Витоша да станат общинскиТрите лифта
Коментари Харесай

Вечерни новини: Bentley със сервизен център в България; Лифтовете на Витоша може пак да станат общински

Васил Терзиев желае лифтовете на Витоша да станат общински
Трите лифта на Витоша, които в този момент са благосъстоятелност на „ Витоша ски “, да се върнат още веднъж в ръцете на общинската власт. Такава е концепцията на столичния кмет Васил Терзиев, изразена по време на днешното изключително съвещание на Общинския съвет по тематиката. Но не бе открит вид, при който трите уреди да проработят още веднъж, макар че съвещанието продължи повече от 3 часа.
Bentley отвори първия си сервизен център в България
Луксозната марка автомобили Bentley Motors отвори първия си сервизен център в България. Модерното оборудване е оборудвано с технологии за обслужване и ремонт, гарантиращи на българските клиенти на Bentley, че ще получат най-хубавото обслужване за своите коли, споделят от Bentley Motors.

Сервизният център се намира в София, на територията на комплекса Порше София Запад, и се ръководи от „ Порше Интер Ауто “.
„ Искаме да оставим диря “: „ Симоботикс “ и първият български самостоятелен мобилен робот
Иновации в една от най-бурно разрастващите се сфери в света през днешния ден – роботиката. Създадени в България и целящи посредством ексцентричен бизнес модел да демократизират достъпа до технологията. И примесени с щипка история, сред редовете на която се прокрадва даже името на Хенри Форд. Така в резюме може да се опише първият български самостоятелен мобилен робот – наименуван МИТО и основан от стартъпа „ Симоботикс “.
Българска народна банка не поставя тавани на заемите, а ескалира наблюдението
Българската национална банка не лимитира даването на ипотечни заеми от страна на банките, а само ескалира наблюдението. Това изясни гуверньорът на Българска народна банка Димитър Радев в изявление за Българска телеграфна агенция. Неговото изявление идва два дни, откакто централната банка заяви, че вкарва условие за банките в България да дават доклади за избрани елементи от своя ипотечен кредитен портфейл.

Роботът е дело на доктор инж. Георги Георгиев, прочут и като създател на друга компания за роботика – „ Гига Аутомата “, която стои зад първия български колаборативен робот Анимото.
В името на био растежа: „ Смарт Органик “ скочи на главния пазар на БФБ
Най-големият български производител на био храни и десерти „ Смарт Органик “ е първата компания на Българската фондова борса, която сполучливо скача от пазара за напредък beam на главния пазар.

Основаното от Яни Драгов сдружение е второто, което се листва на сегмента Standard на българския финансов пазар от началото на годината след производителя на железни опаковки „ Булметал “.
С месец забавяне: Първите използвани вагони от Deutsche Bahn към този момент са в България
Първите 19 вагона втора ръка, които Министерство на превоза закупи от немските железници Deutsche Bahn, дойдоха в България. Това се случва с месец забавяне по отношение на в началото плануваните периоди за доставка, защото трябваше да бъдат доставени през април. Очаква се вагоните да бъдат пуснати в употреба „ доникъде на юни “, оповестяват от пресцентъра на отрасловото ведомство.
„ Еврохолд “ заведе арбитражно дело за 500 млн. евро против Румъния
Най-големият обществен холдинг в България – „ Еврохолд “ – е подал арбитражен иск за 500 млн. евро срещу Румъния в Международния център за споразумяване на капиталови разногласия (ICSID) на Световната банка във Вашингтон. Компанията направи първите стъпки по арбитражната процедура още през октомври, когато изпрати до Румъния т. нар. „ съобщение за спор “ (Notice of Dispute).

Причината за арбитражния иск е отнетият преди година осигурителен лиценз на „ Евроинс Румъния “, дъщерно сдружение на „ Евроинс Иншурънс Груп “.
Европейска комисия смъмри България поради разпоредбите за саниране на постройките
България да ползва разпоредбите за енергийна успеваемост на постройките. За това приканва Европейската комисия страната ни и чака да й бъде показан отчет за разноските за възстановяване на енергийните характерности на сградния фонд.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР