Последният работещ лифт на Витоша - Симеоновският - спря. Според

...
Последният работещ лифт на Витоша - Симеоновският - спря. Според
Коментари Харесай

Z-Каст: Може ли да тръгне пак Симеоновският лифт? Не и през договора за приватизация

Последният работещ въжен превоз на Витоша - Симеоновският - спря. Според притежателя на оборудването - " Витоша Ски " - дефинитивно и окончателно. Нямало аварийни елементи. 

Управляващите в София се впуснаха в борба - кой е по-по-най-виновен и кой не е направил и не прави задоволително, с цел да се оправи ситуацията. Столичният общински съвет изкара многочасово изключително съвещание по тематиката през днешния ден.

В новия Z-Каст ни гостува Тома Белев някогашен общински консултант ( " Зелено придвижване " ) и някогашен шеф на парк " Витоша ", измежду най-запознатите хора в страната по тематиката с витошките лифтове. Започваме от най-обсъждания в последните дни въпрос - може ли през приватизационния контракт да се реализира нещо?

Отговорът е не.

" Там написа - " опазване със съществуващи лифтове и влекове ". Достатъчно е да има един влек да работи, и ето, непокътнат е предметът на активност ", сята той.

Но с изключение на по линията на приватизацията, има и друга опция - посредством Закона за устройство на територията, счита Белев:

" Това е в пълномощията на кмета - за унищожаване на заплахата на жителите от разрушени и неподдържани здания и уреди. "

Бившият шеф на парка акцентира, че общината няма други принадлежности и в никакъв случай не е имала.

" Всичко, което се е случвало от 2007-ма насам, е по избор на притежателя. Ако той не желае да работи Княжевския въжен превоз - не работи. Ако не може да възвърне или подмени Драгалевския - не го възвръща. Съоръженията са такива, тъй като притежателят е решил по този начин ", отбелязва той.

Какво цели приватизаторът на Витоша? Опитват ли се частни вложители да изнудват жителите? Нуждае ли се планината от съвременни уреди?

Ще има ли единодушие в СОС за метода? Каква е основната съставна част за работещи лифтове на Витоша?

Отговорите на тези и други въпроси - гледайте и чуйте в новия, 156-ти епизод на Z-Каст:



Слушайте Z-Каст и в платформите, , , .
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР