Наводнени къщи и дворове в махала Брязово на село Рибарица.

...
Наводнени къщи и дворове в махала Брязово на село Рибарица.
Коментари Харесай

Бедствие в Рибарица: Само проливният дъжд ли е причината за наводнението?

Наводнени къщи и дворове в махала Брязово на село Рибарица. Вчера там са паднали близо 59 литра на квадратен метър. Според жителите с изключение на поради изобилния дъжд причина за водата в домовете им е фалшив ремонт на отводнителна система в града, направена по европейски план.



Вода и наноси заливат парцела на Живко Коцев. Казва, че едвам съумял да избави животните. Сега чисти шахтите, с цел да не се наводни още веднъж дома му.



" Вече 24 часа се мъча да спася дома си. Вече водата от тези две улици ще минава през дома ми. Не знам дали до на следващия ден ще я има къщата или реката ще я смъкна в Тетевен ", споделя Живко Христов.

Според жителите, повода за наводнението е отводнителна тръба, която не е поела водата. Тя е сложена при ремонт на улиците. Хората настояват, че това е станало по европроект, който бил некачествено изпълнен.



" Там европроекти в никакъв случай не са изпълнявани, изпълнявани са ремонтни действия от страна на общината. До този миг не сме имали сигнали за някакви нарушавания, само че в случай че се получи подобен сигнал той ще бъде тестван ", съобщи Борис Врабевски, зам.- кмет на Тетевен.

От Община Тетевен настояват, че още нощес обстановката в Рибарица е овладяна.



" Около 22:00 часа бяха взети ограничения за превъзмогване на обстановката, т.е. изчистване на основния път, който свързва Рибарица с махала Брязово, където също имаше наноси. До 24 часа бяха проходими всички пътища ", уточни Борис Врабевски, зам.-кмет на Тетевен.

Според кмета, още през вчерашния ден са взети ограничения и обстановката е овладяна.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР