Отборът на ЦСКА 1948 победи с 2:1 Ботев Пловдив в

...
Отборът на ЦСКА 1948 победи с 2:1 Ботев Пловдив в
Коментари Харесай

Резервата Неделко Пишчевич изведе ЦСКА 1948 до победа срещу Ботев Пловдив

Отборът на ЦСКА 1948 победи с 2:1 Ботев Пловдив в мач от 35-ия кръг в Първа лига и направи доста огромна крачка към присъединяване в баража за Лигата на конференциите. У дома в Бистрица " алените " стигнаха до триумфа след голове на влезлия като запаса Неделко Пишчевич в последните 10 минути. Преди това Кристиан Нвачукчву бе дал преднина на пловдивчани при започване на втората част.

Първото полувреме не предложи доста положения и пред двете порти, като единственото по-сериозно бе на нападателя на гостите Мартин Секулич, чийто удар по земя се отби от страничната греда и не попадна в мрежата на Петър Маринов.



Пет минути след подновяването на играта Кристиан Нвачукчу съумя да открие резултата в интерес на Ботев. Крилото на " канарчетата " се оправи с защитник на домакините и с компактен удар в близкия ъгъл съумя да открие резултата. За 18-годишния нигериец това бе първи гол в българския шампионат.

Чак след гола " алените " реагираха и в идващите минути играта се придвижи в половината на Ботев. В 69-та минута Радослав Кирилов насочи прострелен удар от десния фланг, само че съотборникът му Педриньо не съумя да стигне до топката и да я засече във вратата на Матвей Игонен.

Естонският пазач на Ботев обаче нямаше какво да направи в 80-та минута, когато след центриране на Педриньо резервата Неделко Пишчевич съумя да засече топката и да я прати във вратата за 1:1.

Натискът на " алените " въпреки всичко бе заплатен с нов гол на Пишчевич тъкмо в 90-та минута. Ново центриране на Педриньо от корнер разреши на сърбина да скочи най-високо и с глава да донесе успеха на отбора си.

Победата върна отбора на Валентин Илиев на седмото място в класирането, даващо право на присъединяване в баража за Лигата на конференциите, с 49 точки, до момента в който осмият Арда е с 48. До края на сезона остава още един кръг, който за тимовете от втората четворка ще се организира в понеделник.

Ботев Пловдив, който като притежател на Купата на България ще играе в Лига Европа, е на девето място с 45 точки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР