Италианската филмова легенда Джина Лолобриджида е в болница със счупена

...
Италианската филмова легенда Джина Лолобриджида е в болница със счупена
Коментари Харесай

95-годишната Джина Лолобриджида е в болница

Италианската кино легенда Джина Лолобриджида е в болница със счупена бедрена кост след рухване вкъщи си през вчерашния ден, заяви телевизия RAI. За злополуката е удостоверил първо пред La Presse юристът на кинозвездата Антонио Ингроя.

95-годишната актриса е била превозена в римска болница, където ще бъде оперирана в понеделник. „ Тя е добре, нощес се чух с нея – гледаше филм по малкия екран “, разказал е Ингроя. Интервенцията, на която ще бъде подложена, е типична за фрактури на бедрената кост и лекарите преценят, че е допустима, без значение от напредналата възраст и сърдечните проблеми на Лолобриджида, написа segabg.com.

В момента актрисата има назначен от съда асистент админ, който ръководи активите ѝ, защото дългогодишният ѝ персонален помощник Андреа Пиацола е разследван за измами. Източници, близки до Лолобриджида, обаче настояват, че Пиацола и в този момент е до болничното ѝ легло, макар че синът на звездата го упрекна, че е ограбил имуществото ѝ.

Преди няколко дни любимката на генерации италианци, които я назовават на галено „ Лоло “, разгласи влизането си в политиката като лидер на листа от едномандатния изборен регион на град Латина на 62 км от Рим. На 25 септември тя ще се бори за кресло в Сената от името на новата популистка евроскептична партия „ Суверенна и национална Италия “ (Italia Sovrana e Popolare – ISP), която е подкрепена от Комунистическата партия, „ Социалистическа татковина “, „ Гражданско деяние “ и други леви обединения.

Джина Лолобриджида е една от най-влиятелните в международен мащаб кинозвезди през 50-те и 60-те години. Работила е с режисьори от ранга на Виторио де Сика, Марио Моничели, Пиетро Джерми, Мауро Болонини, Рене Клер, Кристиан Жак, Жул Дасен, Джон Хюстън, Кинг Видор и други Филмографията ѝ съдържа повече от 60 заглавия, измежду които „ Фанфан лалето “, „ Парижката Света Богородица “, „ Красавиците на нощта “, „ Други времена “, „ Провинциалистката “, „ Хляб, обич и фикция “, „ Голямата игра “, „ Най-красивата жена на света “, „ Куклите “... Около 45-годишната си възраст тя завършва дейната си кариера в киното и се отдава на скулптурата, фотографията и публицистиката. Интервюира известни персони, измежду които и кубинския комунистически водач Фидел Кастро. При едно от инцидентните си завръщания на екрана, през 1988 година, актрисата се снима в телевизионния сериал „ Римлянката “ по Алберто Моравия под режисурата на огромния сценичен режисьор Джузепе Патрони Грифи. В него си партнира с Франческа Делера. В края на 90-те Лолобриджида издига кандидатурата си за Европарламента, само че не съумява да събере нужния брой гласове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР