Единствената българска състезателка с олимпийска квота в кану-каяка - Йоана

...
Единствената българска състезателка с олимпийска квота в кану-каяка - Йоана
Коментари Харесай

Единствената българка в кану-каяка е спряна от участие на Париж 2024 заради допинг нарушение

Единствената българска състезателка с олимпийска квота в кану-каяка - Йоана Георгиева, е със спрени спортни права и евентуално ще пропусне Олимпийските игри в Париж, които стартират през юли. Причината е нарушаване на антидопинговите правила.

Международната организация за допинг проби (ITA) показва, че Георгиева не е била открита за проба на 15 декември 2023 година

На тази дата 20-годишната българска състезателка споделя, че е имала задължения, свързани със следването ѝ - тя е била в Пловдивския университет, където е студентка. След 15 декември са ѝ взети осем проби, които са били негативни.

Агенцията ѝ постанова възбрана за присъединяване в интернационалните надпревари, която се издава за три неявявания на инспекция за календарна година. Не е конкретизирано дали Георгиева има други пропуснати проби и по кое време са били те.

Към момента тя няма да има право да взе участие в надпревари, като се чака казусът да бъде прегледан от състезателен арбитраж през юли.

Йоана Георгиева се пребори за място на Олимпийските игри в дисциплината на 500м с едноместен каяк. Тя е носителка на медали от Световното състезание за младежи и девойки до 23 години в Италия - един златен и един сребърен.

Изданието " Сега " написа, че даже и Георгиева да бъде осъдена, България може да има представител на кану-каяка в Париж 2024, защото квотата не е поименна и може да бъде предоставена на друга наша състезателка в дисциплината.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР