Инвестиционният гуру Уорън Бъфет се насочи към нова пазарна ниша

...
Инвестиционният гуру Уорън Бъфет се насочи към нова пазарна ниша
Коментари Харесай

Уорън Бъфет купува една от най-големите частни компании в САЩ

Инвестиционният гуру Уорън Бъфет се насочи към нова пазарна ниша - бизнесът с камиони. Милиардерът купи 38.6% от най-голямата верига спирки за камиони в Съединени американски щати - Pilot Flying J, а през идващите 6 години счита да стане най-големият акционер, увеличавайки собствеността си в сдружението до 80%.

Компанията е най-големият оператор на пътни центрове в Северна Америка с повече от 27 000 чиновници, 750 обекта в Съединени американски щати и Канада и над 20 милиарда $ годишни доходи. По данни на Forbes Pilot Flying J е 15-ата най-голяма частна компания в Съединени американски щати.

" Pilot Flying J се основава на дългогодишната традиция за отлични достижения и непостижим ангажимент да обслужва водачите в Северна Америка. Тя е водач в промишлеността и основен фактор за стопанската система на нацията. Компанията има умна тактика за напредък и ние чакаме с неспокойствие партньорство, което да поддържа промишлеността за камиони през идващите години ", сподели Бъфет.

 Снимка 315945
Източник:

Освен зареждането с гориво, пътните центрове на компанията обезпечават на клиентите си благоприятни условия за отмора и ободряване, многочислени паркоместа, както и прясна храна.

Те са изключително подобаващи за пътуващите на дълги дистанции - без значение дали водачи на камиони или елементарни пасажери. Някои от центровете са оборудвани с перални и душове.

Компанията от Ноксвил, Тенеси доста държи на чистотата, изключително в санитарните пространства.

 Снимка 315946
Източник:

Pilot Flying J е учредена от Джим Хаслам и неговото семейство, които я ръководят и досега. Фамилията държи мажоритарен дял в компанията през последните 59 години.

Дори след окончателното й придобиване от Бъфет, фамилията ще резервира 20% дял, а милиардерът и наследник на създателя й - Джими Хаслам ще продължи да ръководи компанията.

Can you say postcard perfect? Thanks to @edgarm91 for sharing this #sunset shot of our Patterson, CA location.

A post shared by Pilot Flying J (@pilotflyingj) on Mar 2, 2017 at 2:23pm PST

" Предвид безупречната известност на Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет и нашата споделена визия и полезности, взехме решение, че това е идеална опция. Като фамилен бизнес, който се е развил и просперирал през последните 6 десетилетия, ние знаем, че всеки евентуален сътрудник ще би трябвало да показа нашия ангажимент и да има потвърден опит като дълготраен вложител ", сподели Хаслам в обществено изказване.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР