BHP Group направи ново предложение за сливане на Anglo American,

...
BHP Group направи ново предложение за сливане на Anglo American,
Коментари Харесай

Най-голямата в света компания за платина за втори път отказа сливане с глобалния лидер в рудодобива - в рамките на 2 седмици

BHP Group направи ново предложение за обединение на Anglo American, което още веднъж е отхвърлено. Това се показва в известието на BHP. Предходното предложение за обединение беше направено единствено преди към 2 седмици.

Аnglо Аmеrісаn e ocнoвaнa пpeз 1917 година в Йoxaнecбypг и e нaй-гoлeмият пpoизвoдитeл нa плaтинa в cвeтa (чpeз Аnglо Аmеrісаn Рlаtіnum, Аmрlаtѕ) и cъщo тaĸa e cpeд вoдeщитe cвeтoвни пpoизвoдитeли нa диaмaнти (пpитeжaвa Dе Вееrѕ), мeд, ниĸeл, жeлязнa pyдa, ĸoĸc и въглищa. Koмпaниятa имa бизнec в cтpaни oт Aфpиĸa, Aзия, Ceвepнa и Южнa Aмepиĸa, ĸaĸтo и в Aвcтpaлия.

ВНР e нaй-гoлямaтa pyдoдoбивнa ĸoмпaния в cвeтa. Tя имa знaчитeлни пoзиции в бизнeca cъc cypoвини, вĸлючитeлнo въглищa, мeд, жeлязнa pyдa, ниĸeл и ypaн, ĸaĸтo и имa eдъp бизнec в ceĸтopa нa пeтpoлa и пpиpoдния гaз.

На 7 май групата BHP е изпратила на Борда на шефовете на Anglo American усъвършенствано предложение, според което Anglo American се прави оценка на 34 милиарда паунда (42,67 милиарда долара).

BHP предлага на Anglo American договорка посредством замяна на акции. Съгласно обновената оферта, акционерите на Anglo American биха получили 0,813 акции на BHP за всяка своя акция. Като цяло те биха имали 16,6% от взаимната компания след привършване на договорката.

Освен това, BHP предлага Anglo American да разпредели на акционерите притежаваните от нея скъпи бумаги на Anglo American Platinum и Kumba Iron Ore.
 Най-голямата рудодобивна компания в света BHP изиска обединение с Anglo American - получи отвод
Най-голямата договорка в рудодобива в света се отсрочва... към този момент

Евентуалното придобиване се прави оценка на 39 милиарда $

" Новата оферта, в случай че беше призната, включваше 15-процентно нарастване на съотношението на подмяна на акциите и нарастване на общото акционерно присъединяване на акционерите на Anglo American в комбинираната компания до 16,6%, от 14,8% в първичната оферта ", се споделя още в изказване на BHP след отменяне и на втората й оферта.

Предходното предложение, което BHP насочи към Anglo American на 16 април, оценяваше компанията на 39 милиарда $ и също беше отхвърлено. Тогава Anglo American съобщи, че офертата " значително недооценява " компанията и нейните вероятности за развиване.

" BHP е разочарована, че Anglo American е взела решение да не стартира договаряния по отношение на усъвършенстваните условия на офертата за обединение. BHP продължава да счита, че сливането на двете компании би било от забележителна изгода за всички акционери ", се добавя в изказването на компанията BHP.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР