Търговският оборот между Русия и Афганистан се е увеличил значително

...
Търговският оборот между Русия и Афганистан се е увеличил значително
Коментари Харесай

Русия за 2 години увеличи 5 пъти търговията си с една от най-опасните за живеене страни в света

Търговският оборот сред Русия и Афганистан се е нараснал доста след изтеглянето на силите на Съединени американски щати и НАТО от Афганистан и е достигнал 1 милиард $, съобщи ръководителят на Руския бизнес център в Афганистан, Рустам Хабибулин пред РИА Новости.

Основните области на търговия сред Русия и Афганистан - която се счита за една от най-опасните за живеене страни в света, са: природен газ, петролни артикули, брашно и пшеница, а в последно време и млечни артикули.

По думите на Хабибулин, през 2022 година товарооборотът сред двете страни се е изчислявал на съвсем символичните към 170 млн. $, а през тази година индикаторът ще " надмине 1 милиарда $ ".

Хабибулин изяснява тези високи темпове на напредък с идването на власт на талибаните (движението е неразрешено в Русия и оповестено за " терористично " ) и изтеглянето на силите на Съединени американски щати и НАТО, което " по всякакъв начин пречеше на дейното развиване на икономическите и политическите връзки сред двете страни ". Но въпреки всичко би трябвало да се има поради, че въпросното скокообразно развиване на търговията сред двете страни потегля от доста ниска база.

Освен това ръководителят на Руския бизнес център в Афганистан означи, че Русия има намерение да сътвори работни места в Афганистан, като влага в локални планове.

Той конкретизира, че съветските вложения биха могли да бъдат в предприятия, в селското стопанство на Афганистан, както и в строителството на водния канал Куш-Тапа, който съставлява огромен интерес. Редица съветски компании към този момент подписват дълготрайни контракти за аренда на имоти земеделска земя наоколо до този канал.
 Узбекистан желае да утрои товарооборота с Русия за идващите 6 години
Бивша руска република желае да утрои товарооборота с Русия за идващите 6 години

За тази година страната възнамерява да усвои 5 милиарда $ съветски инвестиции
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР