Медийна публикация, официална позиция, пазарна реакция - в този класически

...
Медийна публикация, официална позиция, пазарна реакция - в този класически
Коментари Харесай

Fibank отрече да се продава - но акциите ѝ достигнаха 5-годишен връх

Медийна обява, публична позиция, пазарна реакция - в този типичен бизнес сюжет през последните 24 часа влезе Fibank, петата по величина банка у нас. Причината - изказвания за готвена продажба.

Те пристигнаха от обява на в. " Капитал " в понеделник следобяд, съгласно чиито източници текат договаряния в напреднала фаза с евентуални купувачи в лицето на " Уникредит Булбанк " и " Пощенска банка " и до оповестяване на договорка може да се стигне още в границите на май.

Късно през същия ден от Fibank излязоха с публична позиция: " Банката не е стартирала и не се организира процедура по така наречен дю дилиджънс, която процедура е общоприет детайл при покупко-продажбата на структоопределящ за българската стопанска система актив. За над 30-годишната си история на българския пазар Fibank се утвърди като най-голямата и авторитетна банка с български капитал. В това си качество тя постоянно е представлявала интерес за български и задгранични вложители ".

Иначе казано, банката не се продава или най-малко няма по какъв начин в действителност да се появи нов притежател на хоризонта в границите на броени дни.

В позицията от банката дефинират обявата на " Капитал " като " непотвърдена информация, основана на неофициални източници и в несъгласие с положителните журналистически стандарти ".

Реакцията на пазара

" Ако би трябвало да съдим по развиването на акциите, то несъмнено тези събития се намират за положителни от акционерите поради, че акциите на Банката набъбнаха с стремглавите 0.50 ст. единствено за първите 45 мин. от комерсиалната сесия с размер от близо 445 000 хиляди лв. ", написа infostock.bg.

При отварянето на търговията на БФБ акциите се изстреляха до 5,10 лв. - 5-годишен връх. Към момента на писане на тази публикация (12:00 часа на 21 май) цената се стабилизира на над 4,80 лв..
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР