Има само една пълноценна възможност за създаване на второ правителство

...
Има само една пълноценна възможност за създаване на второ правителство
Коментари Харесай

Политолог разкри кой трябва да получи третия мандат на всяка цена

Има единствено една пълноценна опция за основаване на второ държавно управление в този парламент – връчване на мандата на " Демократична България " (ДБ), тъй като е съумяла да си създаде " най-вече валенции в разнообразни направления ". Това разгласи в изявление за БНР политологът доцент Огнян Минчев.

" Предвид трите реалистични благоприятни условия – мандат на Демократична България, на Българска социалистическа партия или на " ИТН " (ИТН), единственият по-разумен късмет да се случи е с Демократична България ", безапелационен е Минчев.

Поемането на мандата от Българска социалистическа партия ще значи и доста явен знак каква външна политика ще води идващото държавно управление, счита политологът. " Българска социалистическа партия изрично желае да остане на власт, защото при последващо разпределяне нейното присъединяване във властта не е обезпечено, меко казано ", изясни той.

По думите му " групата на Слави е наясно, че танцува финален сезон в Народното събрание и в огромната политика, и методът, по който танцува, не е изключително порядъчен, заради което явно са подготвени на някакви взаимни отстъпки ".

Единствената от четирите обединения, която не е сигурна, че желае държавно управление, е " Продължаваме промяната " (ПП), посочи Огнян Минчев.

Заради компромисите Политическа партия са изгубили радикални поддръжници, които са се надявали, че " техните любимци ще създадат гражданска война ". След отстраняването на Никола Минчев и сполучливия избор на съмнение обаче Политическа партия са възвърнали основна част от радикалната си поддръжка, тъй като са играли твърдо по няколко посоки, в това число за изгонените 70 съветски дипломатически сътрудници, добави той.

Политологът вижда принуда за присъединяване на Политическа партия в ново държавно управление в тази парламент. " Видяха по какъв начин в социологическите сондажи по какъв начин чудотворно се възвръща техният рейтинг. Те се двоумят прекалено много дали им е нужни второ държавно управление в този парламент или бързи избори, които да циментират тази нова поддръжка, която стартира да приижда от радикалните им последователи ", уточни Огнян Минчев.

Следващото служебно държавно управление външно ще бъде по-хрисимо, по-кротко, само че ще бъде държавно управление на президент, който още веднъж разполага с неограничена власт, предвижда анализаторът.

Запитан има ли външно акуширане за основаване на постоянно държавно управление в този момент или се мисли по-скоро за евроатлантическа коалиция след изборите, Минчев разяснява: " Всички тези приказки са прекомерно раздути през българския комплекс за непълноценност, че не сме в положение да се оправим, оставени на самите себе си. На нас постоянно ни трябват огромни и дребни братя, които да ни побутват, да ни насочват, в случай че би трябвало и да ни нашамарват. "

" Вървим в посока, в която малко по малко старите партии на статуквото, които бяха делегитимирани с митингите от 2020 година, последователно ще се връщат в законна позиция. Ако никой не е в положение да поправя това, което те са правили, до момента в който са били на власт, тяхната релегитимация ще бъде още по-лесна и още по-бърза. Не е от изгода на никого да поддържаме дълготрайно сходна бездна сред едната и другата част от политическите сили, от политическия набор в България. Това коренно стеснява и опциите за ръководство на страната. Трябва да управляваме страната. След това идват съображенията кой е за статуквото, кой е за смяната ", акцентира Огнян Минчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР