Матео Беретини изглежда в топ форма за своя любим сезон

...
Матео Беретини изглежда в топ форма за своя любим сезон
Коментари Харесай

Отново здрав и във форма: Беретини срази бивш 1/2-финалист на Уимбълдън и е сред топ 8 в Щутгарт!

Матео Беретини наподобява в топ форма за своя обичан сезон на трева. Бившият финалист от Уимбълдън лекуваше контузия в региона на коремните мускули, която го извади от строя за интервал от два месеца, а това се случи в доста неприятен миг за италианеца, който таман беше завоювал първата си ATP купа от две години насам, триумфирайки на ATP 250 шампионата в Маракеш и по този начин съумя да се завърне в топ 100 на света.

През тази седмица обаче тогавашният номер 6 играе още веднъж най-хубавия си тенис на своята желана тревна настилка, като през днешния ден записа своя втори триумф на ATP 250 конкуренцията в Щутгарт. Италианецът на старта надделя осмия подложен Роман Сафилуин в 3-часова драма, в която означи рекордните си за трисетов мач 27 аса и победи след 7:5 в решителната част.

Днес Беретини означи единствено скромните 4 директни точки от начален удар, само че те му бяха безусловно задоволителни да се наложи с рутинното 6:4 6:4 над Денис Шаповалов за 1 час и 16 минути игрово време. Талантливият канадски левичар също страдаше от съществени физически проблеми и мина през интервенция на коляното през предишния сезон, само че неговото завръщане е надалеч от мечтано, като към този момент няма и помен от оня човек, който преди 3 години беше член на топ 10 и 1/2-финалист на Уимбълдън.

Срещата стартира с ранни шансове за пробив и пред двата тенисисти, само че те бяха задоволително солидни на личен начален удар и до изненади не се стигна. Играта вървеше изцяло равностойно до 4:4, когато Шаповалов пропусна няколко шанса да завоюва подаването си и най-после инкасира брейк след лесна неточност наоколо до мрежата, а 2-кратният първенец нямаше проблеми да затвори сета на личен сервис.

Втората част значително се трансформира в сервис мастър клас на левичаря, който загуби единствено две точки в 4 от сервис геймовете си, само че в един от тях се разпадна напълно, допускайки цели 3 двойни неточности и можехме ясно да забележим за какво сега заема нежеланата 116-та позиция в международната класация, а 4-кратният притежател на трофеи на тревна настилка, беше задоволително стабилен на своя начален удар и справедливо продължи към 1/4-финалната фаза в немския град, където го чака конфликт с един всред Джеймс Дъкуърт и втория подложен Бен Шелтън.

Taking care of business
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР