> Илюстрацияпричиняване по непредпазливост смъртта на пътничка в автомобила си,

...
> Илюстрацияпричиняване по непредпазливост смъртта на пътничка в автомобила си,
Коментари Харесай

Осъдиха Галин, който уби спътничката си при ПТП на връщане от Варна

 > Илюстрацияпричиняване по несъобразителност гибелта на пътничка в автомобила си, получи наказване 2 години отнемане от независимост с 4-годишен изпитателен период. Наказанието му бе постановено при изискванията на кратко правосъдно разследване. С присъдата състав на Варненския областен съд наложи и наказване " Пробация “ за период от 6 месеца на подсъдимия млад водач, като го лиши от право да ръководи транспортно средство за 4 години.

Тежкият пътен случай, при който почина 29-годишната пътничка от автомобила на Галин, станал на 6 февруари тази година в региона на община Аксаково. Подсъдимият имал все още на произшествието девет месеца шофьорски стаж. За късото време, в което бил дееспособен лидер, той съумял да се снабди с наказателно разпореждане.

Във съдбовния ден Галин, негов братовчед и 29-годишната тяхна позната отишли във Варна с автомобила на Галин. Колата била закупена, само че не била трансферирана на негово име. В началото на февруари подсъдимият спукал предна лява гума и я сменил с аварийна. Тя била негодна за употреба, защото била създадена в далечната 1999 година и била друга от останалите три. Галин отлагал промяната на аварийна гума, като се надявал колата му да не сервира или, в случай че се случи, да успее да я овладее.

На връщане от Варна валял дъжд и настилката била мокра. Галин подхванал изпреварване на специфичен товарен автомобил, който се движел с към 46 км в час. Колата му поднесла, завъртяла се и последвал удар сред лекия и товарния автомобил. От удара купето на леката кола се деформирало и ламарините притиснали седящата на задната седалка 29-годишна жена, която умряла.

Съдебномедицинската експертиза сочи като причина за гибелта на младата жена тежка гръдна контузия. Причина за пътния случай съгласно обвинителния акт на прокуратурата е самонадеяността на младия водач.

Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР