Ремонтът на коловозите на централната гара в Пловдив върви с

...
</TD
>Ремонтът на коловозите на централната гара в Пловдив върви с
Коментари Харесай

Продължава мащабният ремонт на Централна гара Пловдив

Ремонтът на коловозите на централната гара в Пловдив върви с цялостна мощ, предава Plovdiv24.bg .

Напълно са подготвени половината железопътни трасета, от 5 до 11 коловоз. Всъщност петият не се употребява, тъй като в пространството работят строители и електротехници и е рисково да минават композиции. 

Активната активност е в непосредствена непосредственост до гаровата постройка. За четвърти коловоз към този момент са докарани и релсите, само че монтажът им следва. Минибагерчета изгребват непотребната пръст от перона сред трети и четвърти коловоз и я товарят на самосвали за транспортиране. Навес против дъжд и слънце ще се прави чак след привършване на строителните работи по стоманения път. 

Ремонтът на централната гара е част от  мегапроекта за рационализация на жп ареала в Пловдив. Освен промяната на релсите се построява авто пробив под гарата, а скоро следва ремонт на Бетонния мост и създаване на нов, по-висок с метър и половина.

Това се прави за електрическите влакове да минават под оборудването, без да се постанова да смъкват пантографите, както е сега. Докато се строи новият мост влаковото придвижване през централна гара ще бъде изцяло спряно. По предварителна прогноза това ще се случи за към 30-40 дни. Пътниците ще бъдат трансбордирани до близки гари, а някои влакове ще са с изменени направления.

Редовно пътуващите с българските железници се надяват след завършването на ремонта влаковете да стартират прецизно да съблюдават разписанията и да няма закъснения. Сега постоянно се случват забавяния по 5, 10 даже 15 минути, и то на бързите композиции.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР