Хората на Кирил Петков, които яростно громяха служебния кабинет, не

...
Хората на Кирил Петков, които яростно громяха служебния кабинет, не
Коментари Харесай

Хората на Кирил Петков си пришиха заслуги на служебния кабинет

Хората на Кирил Петков, които гневно громяха служебния кабинет, не се посвениха да си припишат заслуги на новите министри, свързани с обезпечаването на доставките на газ.

Няма потребност да се основава напрежение за газа, тъй като има подсигурени доставки, а през вчерашния ден стана ясно, че интерконекторът ще проработи на първи октомври преди отоплителния сезон, разяснява Йордан Терзийски от " Продължаваме промяната ". И съобщи: „ дейностите на служебния кабинет по отношение на газа, плановете на общините и казуса с поддръжката на пътищата демонстрира, че служебното държавно управление работи в същата посока като предходното, въпреки и не всеки път да наподобява по този начин. ”.

Припомняме, че кабинетът Петков остави общините без пари в бюджета и се наложи опозицията да поправя това, а средствата за пътища бяха тотално блокирани.

" Работим в една посока, постоянно обстоятелствата се поясняват по друг метод, което е ненужно вкарване на напрежение в системата. Това е нещото, което не разбирам - за какво се основава напрежение, когато няма потребност от такова. Дори когато " Газпром " спря газа, ние не оставихме страната нито ден без газ, работихме да увеличим енергийната диверсификация и форсирахме завършването на интерконектора. Така че в действителност се надявам, и с напъните на служебното държавно управление, интерконекторът да тръгне, да се одобряват офертите и за втечнения газ, тъй че да имаме за зимата. ", уточни Терзийски.

Накрая Терзийски не изключи бъдещи договаряния с " Газпром ", само че единствено откакто страната доближи енергийна самостоятелност посредством обезпечаването на други източници.

" Газпром " се появи като некоректен сътрудник като спря едностранно газа и с това наруши споразуменията. В дълготраен проект не отхвърляме съветския газ по принцип, само че когато имаме източници и снабдители на газ, по доста по-различен метод може да влезем в договарянията с " Газпром ", тъй че да се договорят и доста по-добри цени и да не ни се извиват ръцете като газа се употребява за политическо оръжие. Правителството на Бойко Борисов не е работило в посоката да се вършат дълготрайни контракти с други снабдители. В бъдеще може да се приказва с " Газпром ", само че все още газа е подсигурен. ", сподели той.

Според Терзийски връзките с " Газпром " не биха били разграничителна линия в една бъдеща коалиция с Българска социалистическа партия. Все още от " Продължаваме промяната " не са решили дали да се коалират преди изборите с " Демократична България ". Решението ще бъде взето на база социологическите данни.

Целта на " Продължаваме промяната " остава събирането на болшинство от 121 депутати в Народното събрание, което да е с антикорупционна устременост.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР