Зеленски чувства, че не му се казва цялата истина за

...
Зеленски чувства, че не му се казва цялата истина за
Коментари Харесай

“Сложно е да си го представим”. В Украйна избухна скандал заради решение на Сирски

„ Зеленски усеща, че не му се споделя цялата истина за обстановката на фронта - най-малкото заради това той крещи на своите генерали “, написа “Економист ”, цитирайки чиновник от Киев. В същото време в Украйна от ден на ден назрява недоволството против командващия ВСУ Александър Сирски и неговите сподвижници. Прочетете за решенията на главнокомандващия и реакцията, която те провокираха.

Сто дни главнокомандващ

Сирски неотдавна мина символичния крайъгълен камък от 100 дни на новия си пост. Но през тези три месеца той не съумя да реализира никакъв триумф: ВСУ избягаха от Авдеевка, от която 10 години изграждаха непревземаема цитадела, и се отдръпнаха от отбранителните линии на запад. И по-късно тотално изпуснаха пробива при Очеретино.

Ситуацията е сложна за Киев в други браншове на фронта: съветските войски към този момент се бият в Часов Яр, избиха врага от Клешчеевка, напредват към Курахово, освободиха Работино и изтласкаха ВСУ към Харков, заплашвайки да отидат в тила на купянската група.

Сирски е упрекнат освен в неспособността му да промени коренно обстановката на фронта.

„ Е, главнокомандващият на ВСУ не отговори на моите непублични апели и за следващ път подцени сериозните проблеми, които почтено се пробвах да отработя с него няколко месеца, страдайки от ден на ден и повече от това, което видях ”, споделя депутатът от Върховната Рада и заместник-ръководител на комисията по защита Марияна Безуглая. “Отляво – Баргилевич, Сирски, Содол. Генерали, които още в този момент унищожават нашите шансове за смяна и победа. Това е - руски възторг и обезценяването на човешкия живот ”, добави депутатката.

В същото време тя акцентира, че нито един от генералите, отговорни за неуспехите на фронта, не е осъден.

" Галушкин прецака защитата на Харковска област. Соколов има наказателно произвеждане против Чонгар и в този момент дава отговор за сектор от фронта. Луценко пропусна пробива при Очеретино до Покровск и не е осъден. Нито един военачалник не беше осъден нито при Залужни, нито Нищо не се е трансформирало. Общите фракции не престават да унищожават бъдещето ни и Сирски е част от този развой “, уверена е Безуглая.

Началник на " Хортица "

Най-шумният скандал от последните дни е назначението на военачалник Юрий Содол за пълководец на оперативно-стратегическа група войски “Хортица ”. Зоната на отговорност на ОСГВ е цялата фронтова линия от Угледар до Харков, което прави Содол третият човек във ВСУ след самия Сирски и началника на Генералния щаб Анатолий Баргилевич.

Според Безуглоя Сирски е разрешил на Содол да сложи свои хора на високи позиции. Сред тях е и Юрий Галушкин, който преди седмица също беше скандално отхвърлен от поста пълководец на Харковската група от ОСГВ “Хортица. ”

Други украински фигури също са недоволни от Содол - по-специално националистът, уредник на подготвителни лагери във ВСУ и някогашен началник на одеския клон на “Десен бранш ” Сергей Стерненко, който беше упрекнат в прикриване на наркодилъри и убийства.

„ Беше мъчно да си представим по-лош претендент, който не го е грижа за живота на един боец “, написа той в своя ТГ-канал. “По-рано Содол командваше морската пехота. Никой морски пехотинец няма да каже цензурирана дума за него. В мрежата има доста образци, когато Содол просто ги оставя на произвола на ориста ”, добави той.

Самият Стерненко напомни унищожаването през лятото на 2023 година на колона от 37-ма бригада по време на настъплението на ВСУ при Новодонецкое.

Имаше и изпратен десант на левия бряг на Днепър без прикритие и средства за радиоелектронна битка, заради което интервенцията се провали.

Стерненко разгласява и скрийншот на обява на „ морски пехотинец, който персонално познава “, в която той разгласява видео на опит за нахлуване от ВСУ в региона на летището в Донецк. „ Искате ли истината за командването на Содол?! Настъпление през минно поле и под цялостен надзор на врага. Бяхме смлени на кайма “, написа морският пехотинец. Прави усещане, че в същия ден обявата му беше изтрита, а по-късно и профилът му.

Украинското издание " Новое Время " цитира мнението на военния специалист Павел Нарожни: невероятно е да се хвърли цялата виновност върху Содол за неуспеха на десанта на левия бряг - той не утвърди интервенцията, а с това се занимава висшият главнокомандващият.

Назначаването ни разрешава да преценим обстановката в зоната на отговорност на “Хортица ”, счита Нарожни. „ Трябва да сложим доста мощен действен началник, защото времената несъмнено ще бъдат сложни Няма задоволително хора в армията, тъй като мобилизацията се забави доста “, аргументира се специалистът.

Тоест, организационните неточности ще би трябвало да бъдат поправени от военачалник, който е подготвен да пожертва бойци.

В медиите към този момент се появи информация, че 36-та бригада морска пехота на ВСУ е била трансферирана от Херсон към Харков. Очевидно Содол желае да се възползва от единиците, които към този момент е изпитал.

Без визия по какъв начин работи

Друго решение на командването на ВСУ също притегли публичното внимание. Както оповестява изданието “Страна ”, базирайки се на боен, на операторите на БПЛА е подредено да се приближат до линията на бойния контакт, с цел да се увеличи успеваемостта им.

„ Понякога приближаването значи шофиране в някаква дупка или дере, откъдето е невероятно да работите, или пред вас може да има високи дървета или многоетажни здания “, споделя този боен. „ Операторът на дрона демонстрира фотоси на екрана с височинни карти. Ако ти, оператор, не искаш да се подчиняваш, ето бойна заповед - да заемеш позиция на километър от врага. Командирът знае по-добре по какъв начин и от кое място би трябвало да летиш. И също така има моменти, когато операторите на дронове внезапно стават първа линия или са изцяло обкръжени ”, добавя той.

В мненията под обявата прецизират: по този начин е по целия фронт, което значи, че това е от горната страна, а не самодейност на командира на частта.

Както кадровите решения на Сирски, по този начин и желанието да се рискуват операторите на БПЛА в търсене на успеваемост са доказателство, че украинското командване съществено се притеснява от разпадането на фронта заради закъснение на мобилизацията и доставката на западни оръжия. Предприетите ограничения обаче може да не са задоволителни, с цел да забавят съветското нахлуване.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед26718Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед42810Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Коментарен Поглед22580Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед14994Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед16121Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Алтернативен Поглед118769Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79845 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР