Те напредват рамо до рамо с щурмоваците. Те изваждат ранените

...
Те напредват рамо до рамо с щурмоваците. Те изваждат ранените
Коментари Харесай

Какво се знае за новата тактика на ВСУ в Донбас

Те напредват един до друг с щурмоваците. Те изваждат ранените денонощно от „ алената зона “ - от местата, където малко хора вървят. Всяко излизане за тях е огромен риск поради дроновете. За това по какъв начин работи „ колата за спешна помощ на първа линия “ в най-напрегнатия сектор от Угледарско направление - в репортажа.

" Главобол "

“Нашето главоболие са ФПВ-дроновете. Те не работят както преди. Те експлодират не от удар в предмет, а безусловно над главата, на няколко метра от повърхността.

Парамедикът с позивна Софиста демонстрира фрагменти от противников дрон, оповестени в обществените мрежи на подразделението на ВСУ предишното лято. Във видеото съветското микробусче гори след удара.

„ Видях дрон да лети право към мен с вярата, че няма да се обърна и за благополучие нямаше никого в колата съумях да избягам встрани и да се заровя в земята. След известно време изпратиха помощ и всички излязоха невредими.

Ходенето денем е рисковано. Въпреки че кола за спешна помощ може да бъде извикана когато и да е, тъй че дежурят непрекъснато.

Раненият е избавен първо от сътрудниците си. След това - групата за евакуация: водач, санитар и фелдшер. Оперативната успеваемост зависи от обстановката в небето.

„ Без дронове беше доста по-лесно, макар че минометният обстрел се смяташе за нещо всекидневно “, изяснява санитарят с позивна Пекаря. “Заради ФПВ всичко стана доста по-сложно, би трябвало да проучите обстановката във въздуха, в противоположен случай има огромен риск да не се върнете в дъжда, мъглата и сивотата ”, добавя той.

След всяко пътешестване Пекарят деликатно преглежда микробуса. Всичко би трябвало да работи съвършено. В последна сметка, в случай че колата заседне по средата на пътя, „ това е сигурна гибел “. Раненият нормално се стабилизира в придвижване. Трябва да го закарат жив до най-близката болница.

„ Имаше случай, когато един човек беше хубавичко набоден с болкоуспокояващи. Беше с голям брой шрапнелни рани. Всякак се опитваше да попречи на първата помощ. Опитваше се за излезе от колата за спешна помощ. Трябваше да седна върху него, като с една ръка да препасвам, а с другата да прилепям кървящите рани. А самият с глава се опрях на покрива, с цел да не излетя от колата, която лети над дупките с цялостна скорост “, споделя Софиста. Боецът оцелява, единствено един от пръстите му не съумяват да го спасят.

" Изчерпване на морала "

Случва се и другояче.

„ Изглеждаше цялостен. Но в безсъзнание и диша тежко. При прегледа се оказа, че има контузия на мозъка. Не съумя да стигне до болничното заведение. По принцип вадим всички. Колегатата ми Поет избави боец с рана в региона на слабините. Артерията беше улучена, секундите се брояха. Благодарение на способените дейности на фелдшера всичко приключи наред ”, споделя медикът.

Лекарите също работят навръх предната линия - те се придвижват на позиция дружно с бойците. Софиста дълго ще помни една от задачите си.

Миналия ноември останали в дребна къща: желали да основат фелдшерски пункт. Не се получило - понякога от горната страна пускали бомби. Преместили се в мазето. В резултат на това четиримата се оказват безусловно заровени подземен за четири месеца – до февруари.

„ Да стане ясно: това е височината на мазето, откакто изкопахме един от тях за седмица и половина, една чаша беше Нямаше храна, в която се облекчихме и нямаше къде да избягаме с вода и храна. Софистът дава ужасни детайлности. „ Кихаш, кашляш, плачеш, някои бойци се задушават и бягат от позициите си: прокопаха проход и нямаше съществени последици.

“За да ви е ясно: височината на мазето е аз на колене. След изстрелите изходите се запушват. След един подобен ни изравяха половин седмица. Свърши водата, една чаша я деляхме трима. Нямаше храна. Изразходвахме всички пликчета, в които ходихме по потребност. А да ги заровим - на никое място. Веднага щом се появиха, към тайника с вода и храна, ни хвърлиха газ ”, споделя страшни детайлности Софистът. “Кихаме, кашляме, плачем, хората се задушават с повръщане. Някои бойци изпадат в суматоха по-късно и бягат от позициите си. Имахме шанс: изкопаха проход и се появи вентилация. Следователно нямаше съществени последици ”, добавя той.

За благополучие Софист и другарите му съумяват да се измъкнат невредими. Обстановката на техните позиции обаче не се успокоява.

" Активна отбрана "

„ Врагът се пробва да компенсира дефицита на хора с дронове. Между другото, техните ФПВ към този момент могат да носят кг експлозиви “, разказва тактиката на ВСУ пълководец на рота с позивна Пирата.

Взривни устройства също са маскирани като опаковки с кафе, захар, шоколад - всички изхвърлени от дронове. И чиновниците на ВСУ знаят какво вършат.

„ Имаме „ бегачи “ - тези, които обикалят фронта с храна за бойците. По-рано просто изсипваха цялото наличие на раницата в купчина. А по-късно започнахме да намираме в купчинката маскирани експлозиви. Сега към този момент предаваме всичко единствено в запечатани чували “, изяснява Pirate.

Освен това пътищата се минират отдалечено. Магнитни мини са разпръснати от ударния дрон “Баба Яга ”. През февруари в един от тях беше взривен водачът на евакуационна група с позивна Ребе. Есипът към момента не може да се помири със загубата му. „ Той е един от най-хубавите, не мога да преброя от какъв брой проблеми ни е измъкнал. Малко са като него “, споделя Софиста.

В деня на гибелта му Пирата е до него: „ Пое целия удар. Останалите се разминахме леко. Близо до нас имаше лекари от прилежащото поделение, само че не съумяха да го спасят. Ребе умря по път към болничното заведение ”, добавя той. Командирът получава шрапнел, окото му също е повредено, зрението му внезапно се утежнява. След като се възвръща малко, се завръща.

Въпреки всички компликации, увери командирът, няма причина за безпокойствие. „ Ние сме в дейна защита. Не разрешаваме на врага да напредне нито една крачка със прилежащите елементи. Всяка механик на седем километра от нас ще гори ”, споделя той.

И добавя: хълмовете пречат да се доближим до Угледар. „ Добре предпазен сектор от фронта. Те ни виждат, ни тях не “, прецизира боецът, „ Опитват се да се вклинят тук, с цел да отрежат запорожката и донецката формация. Ама без триумф ”, добавя той.

" Станахме малко по-силни "

Първоначално отрядът се състои от мобилизирани от ДНР и ЛНР. Впоследствие се включиват и доброволци. Пирата да вземем за пример има седем години работа зад тила си като част от част от специфичните елементи. През 2022 година отива в БАРС, а по-късно в полка в Угледарско направление. Води тук някогашните си сътрудници. Сега има някогашни спецназовци, вагнеровци...

„ Когато дойдох в полка, първото нещо, което направих, беше да преобуя всички. Не скърбя пари за положителни обувки и униформи. След това се заех с образование, преподавах тактиката на спецназ. Вкарах и занимания по медицина. Така лека-полека, само че частта стана по-силна и по-издръжлива ”, споделя командирът.

Дронове, коли, информационно съоръжение - доброволците оказват помощ доста на дребното звено. Включително придвижването " Тил-22 ". Търсят и експерти при потребност. И по този начин, Софиста се озова в полка измежду мобилизираните. На „ континента “, в Москва, той работи като фелдшера. Първите месеци служи в БАРС, където е и бойното му кръщение.

„ Бяхме в гората покрай Изюм, един приятел залови мургав боец, който говореше на португалски и го заведе до нашата позиция, само че наемникът стъпи на мина-венчелистче. И отнесе вторични фрагменти - парче дърво стърчеше от крайници му. Нямаше машини за евакуация и го оперирах в полеви условия. Чужденецът след известно време беше откаран в болничното заведение ”, спомня си Софиста.

Въпреки че с опита се усеща по-уверен, той не е привикнал със звуците на дронове. Той признава: " Като ги чуя, всичко вътре се свива. " Но той продължава да избавя бойци. Като целия му екип на фронтовата кола за спешна помощ.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед26717Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед42775Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Коментарен Поглед22568Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед14974Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед16101Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Алтернативен Поглед118769Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79845„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни  Валери Тодоров, състояние, Украйна,тежсо, позиция, Путин, сгъстяване  Валери Тодоров, състояние, Украйна,те </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР