Гранична полиция вече ни подава данни и за първоначалната дестинация

...
Гранична полиция вече ни подава данни и за първоначалната дестинация
Коментари Харесай

Д-р Кунчев: Българи вдигат скандали по летищата заради термокамерите

" Гранична полиция към този момент ни подава данни и за първичната дестинация на всеки, който влиза в страната ", сподели основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев във връзка въведените ограничения против епидемията от ковид, предава " Дарик Нюз ".

Така знаем, в случай че е пристигнал от Китай, с цел да може да го следим, добави той.

" Когато пасажерите нямат никакви клинични признаци за ковид, остават под домашна карантина 14 дни. Съответно децата не вървят на учебно заведение през това време ", изясни доктор Кунчев.

Той описа, че идващите китайци са доста по-дисциплинирани от българите, които са пътували в Китай или в региона.

" Много добре проведени са, съблюдават инструкциите ", удостовери той думите на здравния министър. По-рано през днешния ден на съвещанието на Министерски съвет Ананиев описа по какъв начин самите китайци провеждат личен превоз и посрещат сънародниците си, с цел да не се качват в всеобщия градски превоз. По думите на доктор Кунчев китйските жители у нас остават под домашна карантина и я съблюдават доста отговорно.

В същото време български жители, на които термокамерата покаже повишена температура, постоянно започвали да се разправят с управляващите за какво ги стопират и да подвигат кавги, за какво управляващите ги стопират.

Д-р Кунчев е безапелационен, че не чака позитивен резултат и от теста на третия пациент в болничното заведение в Хасково, който се е завърнал от Шри Ланка.

По думите му все още няма място за суматоха, с цел да се преекспонира всеки един случай на завърнал се екскурзиант или служащ от Югоизточна Азия. В Шри Ланка няма зараза, а единствено един случай на инфектиран, излиза наяве от формалните данни на СЗО, които се обновяват всекидневно. Към момента умрелите от вирусната пневмония са 492, като единствено двама от тях са отвън Китай - в Хонконг и Филипините. 24 506 са инфектираните по света, а вирусът прекрачи границите на 27 страни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР