Градските джуджета клатят държавата с бой, кръв и компроматиУпотребиха избора

...
Градските джуджета клатят държавата с бой, кръв и компроматиУпотребиха избора
Коментари Харесай

Саботаж преди изборите

Градските джуджета клатят страната с пердах, кръв и компромати Употребиха избора на прокурор № 1 в борбата за София
Всички предизвестия, че градската десница готви бойкот тъкмо преди изборите, с цел да разклати страната се потвърдиха в четвъртък. Хората на Иво Прокопиев, Радан Кънев и Христо Иванов използваха избора на нов основен прокурор в борбата за София като трансфораха писклив митинг против Иван Гешев в избирателен протест на умния и хубав техен претендент Борислав Игнатов.
В желанието си да не разреши Иван Гешев да стане обвинител № 1 градските джуджета включиха целия си боеприпас - компромати, митинги, женски пердах и бомбени закани. А най-после трансфораха противозаконната обсада на Орлов мост в избирателен протест на Игнатов.
Компроматите няма да ме спрат! Да се откажа при невиждана офанзива против прокуратурата значи, че ме е боязън и че предавам доверието на сътрудниците си, сподели по време на чуването си във Висш съдебен съвет Иван Гешев. И изясни: " В България съществуват политико-икономически кръгове със сериозен финансов и медиен запас. Те несъмнено са наранени от дейностите на прокуратурата по използване на закона. През годините те освен приказват, само че и се хранят от това говорене. ".

Масираната офанзивата против Гешев стартира в деня преди чуването му, когато медийната машина към предприемача Иво Прокопиев и партиите на провалените политици Христо Иванов и Радан Кънев пусна подправената вест, че прокурорът имал милиони в секрети сметки в Швейцария и Монако. Цитираха се даже несъществуващи документи. Прокуратурата стремително разобличи операцията. Но последва нова - този път от " Биволъ ", който пък упрекна Гешев в колаборация с проведена незаконна група по " Недосегаемите ", тъй като по време на разпит се е опитал да реализира съглашение. Изнесените обстоятелства не дават отговор на истината, реагира още веднъж държавното обвиняване. А по време на чуването на Гешев стана ясно, че на разпита са участвали още четирима прокурори и следователя Бойко Атанасов, когато хората на Прокопиев лансираха за основен прокурор. Неудобно е за правосъдната власт да го кажа, само че в прокуратурата има политически ангажирани, недобросъвестни към държавното обвиняване лица, разяснява Гешев.

Сигнал за бомба постъпи във Висш съдебен съвет минути преди старта на чуването на претендента за нов основен прокурор. Но членовете на съвета отхвърлиха да пресечен процедурата, която продължи повече от 6 часа.

Митинг в поддръжка на Гешев пред Висш съдебен съвет пък бе употребен от градската десница като претекст за серия противозаконни дейности. Жълтопаветниците първо подвигнаха врява до Бога, че не могат да стачкуват и те пред Висш съдебен съвет, след което превзеха Орлов мост, разпъвайки шатра. Две буйни дами се сбиха, което наложи едната да посети районното. Върхът на наглостта бе появяването на умният и хубав претендент за кмет Борислав Игнатов с целия му щаб и боеприпас от предизборни материали. Така градската десница трансформира стоянката на Орлов мост, която вбеси до краен лимит софиянци, в наложен и скучен избирателен протест.
Страхът на градските джужета е разбираем. Първата задача на Гешев е борбата с корупцията. " Ще основа мултифункционални екипи за следствие на корупция и тероризъм ", сподели Гешев обяснявайки концепцията си. Той разкрива и парещ телефон за сигнали за злоупотреби. Разследване на престъпната приватизация, с цел да се въздаде правдивост за изчезналите пари по време на прехода, е също една от задачите на Гешев. Започне ли това разплитане на кълбото, най-горещо ще стане към хората на Иван Костов, които в този момент скачат против Гешев.
Не чакам 100 дни толеранс, безапелационен бе още Гешев. И добави: " Не се кандидатирам за политическа служба, по тази причина не чакам да получа време ".
В опита си да спре избора му градската десница посредством присъдружните й НПО-а засипа с еднотипни въпроси претендента за прокурор № 1 по време на чуването му. Питанията за отчетността за основния прокурор, би трябвало ли да има процедура за импийчмънт, утвърждава ли ареста на Десислава Иванчева бяха заложени десетки пъти под друга форма и с политически мнения в тях. Гешев обаче отговори на всички.  
Делото КТБ беше най-сериозното ми предизвикателство, сподели още Иван Гешев. И добави: " И то освен на база на политическите, персоналните и всевъзможни други ползи, които циркулират към това дело, на натиска, който беше оказан върху екипа, само че и по няколко други индикатора. Щетата по това дело е в размер, който досега не се е срещал в правосъдната процедура - % от Брутният вътрешен продукт и по този индикатор може да сме водещи, в случай че не в света, най-малко в Европа “.
На въпрос на самодейността " Правосъдие за всеки ", обвързван с депутата Делян Пеевски, Иван Гешев уточни, че всички компании, свързани с него, са погасили целево отговорностите си към КТБ. " Няма данни, които да ангажират неговата отговорност, както и няма данни Прокопиев и други богати хора да са получавали пари ", сподели Гешев и подсети, че в случай че стане основен прокурор няма да разреши избрани кръгове да споделят на кого да бъдат повдигнати обвинявания.
Попитан дали ще продължи влиза в правосъдната зала, в случай че заеме длъжността на основен прокурор, Гешев отговори позитивно. „ Това би било казус, само че не виждам спънка да влизам в правосъдна зала. Аз съм прокурор. Ако не влизам по дело, трансферирам отговорността на сътрудниците си. Това е въпрос на отговорност “.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР