Глобалната търговия в социалните мрежи на стойност 492 млрд. долара

...
Глобалната търговия в социалните мрежи на стойност 492 млрд. долара
Коментари Харесай

Продажбите в социалните мрежи ще достигнат $1,2 трилиона до 2025 г.

Глобалната търговия в обществените мрежи на стойност 492 милиарда $ към 2021 година се чака да нарасне тройно по-бързо от обичайна електронна търговия до 2025 година. Това излиза наяве от изследване на компанията Accenture, съгласно което за посочения 4-годишен интервал директните продажби в обществените платформи ще доближат 1,2 трилиона $. Ръстът ще се образува най-много в следствие от дейностите на представителите на потомство „ Z “ и милениалите в обществените мрежи. В резултат, приходите, генерирани посредством онлайн покупки в тези канали, ще съставляват 62% от световните разноски за търговия в същите платформи до 2025 година

Според изследването Защо извършването на покупки се трансформира в обществена гражданска война “, понятието „ търговия в обществените мрежи “ обгръща целия развой на потребителското прекарване в обществените мрежи. То започва с откриването на продукта и завършва с удостоверение на направеното заплащане. Извършва се напълно в основните платформи, измежду които: Фейсбук, Instagram и TikTok. 64% от интервюираните консуматори в тези канали споделят, че са осъществили онлайн покупка през някоя от тях в последната година. По калкулации на софтуерната компания, този дял отразява близо 2 милиарда купувачи в международен мащаб, интензивно пазаруващи в обществените мрежи.

„ Пандемията сподели какъв брой огромен е броят на хората, които употребяват набиращите скорост онлайн платформи като канал за следене на вести, за забавление в свободното време и връзка, “ споделя Робин Мърдок, световен началник на екип „ Софтуер и платформи “ в Accenture. „ Наблюдаваме непрекъснат растеж във времето, което всички те прекарват в обществените мрежи. И това потвърждава какъв брой значимо е мястото на тези канали в нашето всекидневие. Те трансформират познатите и одобрени във времето способи за покупко-продажба и дават нови благоприятни условия за марките – в посока възстановяване на потребителското прекарване и увеличение на приходите в дълготраен проект. "

Проучването е извършено измежду представители на бизнеса и 10 053 консуматори на обществените мрежи на територията на Китай, Индия, Бразилия, Съединени американски щати и Обединеното кралство. Реализацията се случва в два стадия. Първият обгръща интервала 26 май – 2 юни, 2021 година и включва дълбочинни изявленията с купувачи и продавачи от петте пазара, а вторият включва онлайн допитване до крайните ползватели на обществените мрежи – сред 12 август и 3 септември. 2021 година
Предоставяне на благоприятни условия за развиване на всеки бизнес
Новият вид извършване на покупки, който според данните от изследването ще продължи да набира скорост, има добавена стойност както за бизнесите-гиганти, по този начин и за по-малките и междинни по величина марки с капацитет за бъдещо развиване. Над половината от интервюираните купувачи (59%) споделят, че е по-вероятно да поддържат дребния и междинен бизнес в обществените мрежи, в сравнение с през уебсайтовете за електронна търговия. В допълнение, 63% от тях удостоверяват, че биха подкрепили същия продавач посредством покупка наново, още веднъж през обществените платформи, с цел да спомагат за създаване на преданост на профила на компанията там.

„ Търговията в обществените мрежи се задвижва от творчеството и човешката досетливост. Тя основава нови благоприятни условия за облага за дребните и междинни оператори и изправя одобрените марки пред нуждата да премислят своя метод и добавената стойност на предоставените артикули и услуги за потребителите, “ споделя Оливър Райт, световен началник на екип „ Потребителски артикули и услуги “ в Accenture. „ Идентифицирането на най-правилния метод изисква вземане предвид от страна на търговците и марките с търсенето и потребностите на потребителите. Това покачва нуждата от еластичност и пригодливост към динамичната екосистема от платформи, пазари, обществени мрежи и взаимна работа с водачи на мнение. В изискванията на интегриран цифров пазар ще бъде по-лесно шерването на данни, придобиването на знания за пазара и основаването на верните тласъци за възстановяване на потребителското прекарване до довеждане докрай на покупката.
Изграждането на доверие като основен фактор за триумф
Проучването на Accenture демонстрира, че половината от интервюираните консуматори са загрижени за степента на отбрана на своите данни и вярното възобновяване на средствата при незадоволство от направената покупка. Това трансформира построяването на доверие в най-голямата преграда, която търговията в обществените мрежи би трябвало да преодолее, с цел да се разгърне в цялостния си капацитет и да просперира. Ако се върнем обратно във времето, това е факторът, който играе основна роля за одобряването и на обичайна електронната търговия в първичния стадий на нейното развиване. „ Липсата на доверие е проблем, който изисква време, с цел да бъде преодолян. Докато това се случи, е значимо бизнес операторите да се концентрират върху методите за повишение на своята достоверност, с цел да бъдат по-добре позиционирани измежду съперниците и да усилят сполучливо своя пазарен дял. ”
Дял на осъществените покупки и водещи международни трендове
Докладът на софтуерната компания открива, че до 2025 година се чака максимален дял на покупките в търговията в обществените мрежи да заемат облеклата (18%), следвани от потребителска електроника (13%) и фон за дома (7%). Продуктовата категория, която обгръща свежи храни и снакове, също следва да разраства своя дял от общите продажби (13%), въпреки все още те да са съсредоточени съвсем напълно в Китай. Предполага се, че продуктите за хубост и персонална грижа, въпреки и с дребен размер продажби все още, с бързи темпове ще извоюват челни позиции в търговията в обществените мрежи и ще обзет приблизително над 40% от записаните разноски в тази категория за основните пазари до 2025 година

Проучването на Accenture обрисува още няколко основни трендове:
Потребителите в разрастващите се страни са по-склонни да се възползват от опциите, които дава търговията в обществените мрежи, и постоянно прибягват до тях. Осем от 10 консуматори в Китай употребяват този канал за покупки в редица категории. За съпоставяне, по-голямата част от тези в Обединеното кралство и Съединени американски щати към момента не са осъществили нито една покупка посредством онлайн платформите.Купувачите в Китай, Индия и Бразилия интензивно се интересуват от благоприятни условия, които им оказват помощ да откриват и правят оценка евентуални покупки, до момента в който потребителите в Обединеното кралство и Съединени американски щати отдават по-голямо значение на цените на продуктите и оповестените отстъпки.Изграждането на доверие е от основно значение за зрелите генерации. За по-възрастните купувачи най-важни са функционалностите в региона на сигурността, по тази причина познаването на марката е преимущество, което носи добавена стойност. За съпоставяне, по-младите консуматори са привлечени от излъчвания онлайн и са по-склонни да се доверяват повече на отзивите от други купувачи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР