Гигантски лъв с огромни зъби, бродил из кенийската савана преди

...
Гигантски лъв с огромни зъби, бродил из кенийската савана преди
Коментари Харесай

Откриха останки на най-големия древен лъв в света – тежал 1 500 килограма

Гигантски лъв с големи зъби, бродил из кенийската савана преди повече от 20 милиона години, е един от най-големите месоядни бозайници, съществували в миналото.
Екип изрови долна челюст, зъби и други кости на нов тип, Simbakubwa kutokaafrika - Swahili (Симбакуба) от вида " огромен африкански лъв ", съобщи AFP.
Те са пресметнали, че евентуално е тежал до 1 500 кг и може би се е хранел със слоноподобни същества, живели там по това време.
„ Базирайки се на големите му зъби, считаме, че Симбакуба е профилиран хиперхищник, който е доста по-голям от актуалния лъв и евентуално по-голям от полярна мечка “, споделя Матю Бортс от университета Дюк, съавтор на проучването дружно с университета в Охайо.
Древни рисунки разказват създанието като гигантска ловуваща огромна котка, с четина и големи зъби.
Екипът на изследването, оповестен в списанието " Палеонтология на гръбначните животни ", сподели, че Симбакуба е живял в днешна Кения преди към 23 милиона години, основен интервал в еволюцията на месоядни бозайници.
Те обявиха, че откритието може да хвърли светлина върху това, по какъв начин свръхголемите хищници и плячката им се развиват в продължение на милиони години към края на Палеогенската ера - интервалът, в който бозайниците се уголемяват от дребни гризачи до доста по-различни типове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР