Германското списание Цуертс (Zuertst) съобщи за съществуването на нов неофициален

...
Германското списание Цуертс (Zuertst) съобщи за съществуването на нов неофициален
Коментари Харесай

Ново разпределение на териториите на Балканите

Германското списание " Цуертс " (Zuertst) заяви за съществуването на нов всекидневен документ по отношение на Косово, който планува някогашната сръбска област да получи специфичен статут в границите на Сърбия за 99 години, съобщи Танюг. Авторите още веднъж не са известни. Документът, забелязан от редакцията на списанието, съдържа 16 точки и е " дребен дипломатически героизъм, тъй като не нарушава в нито една точка резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", написа списанието.

Нон пейпърът предложил всички жители на Косово и особено 873 000 косовски албанци да получат поданство на Република Сърбия.

Предлага се още през април следващата година в Косово и в Сърбия да се провеждат взаимни избори на всички нива.

Избраният шеф на Косово би трябвало да бъде и заместител ръководител на Народното събрание на Сърбия, написа списанието, което съгласно Танюг е свързвано с десницата в Германия.

Белград би трябвало да подсигурява специфичен статут за Косово за 99 години.

Посланикът на Сърбия в Организация на обединените нации съгласно неофициалния документ би трябвало да има заместител, избран от управляващите в Прищина.

Новият документ вижда Косово като област в състава на Сърбия, като ново е предлагането да има някакъв тип партньорство сред Белград и Прищина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР