Германската полиция, разследваща обвинения за пране на пари срещу руския

...
Германската полиция, разследваща обвинения за пране на пари срещу руския
Коментари Харесай

Германската полиция разследва яхта на руския милиардер Усманов

Германската полиция, проверяваща обвинявания за пране на пари против съветския предприемач милиардер Алишер Усманов, е претърсила моторна яхта в Северна Германия, оповестиха прокурорите във вторник, съобщи Ройтерс.

Прокурорите не идентифицираха яхтата или нейния притежател, само че го описаха като 69-годишен съветски предприемач и споделиха, че той е бил обект на същото следствие като предходната седмица, когато полицията нахлу във вила край езеро, записана на Усманов.

Представители на Усманов не бяха открити за коментар. В изказване в понеделник неговата пресслужба отхвърли обвиняванията като " неоснователни и оскърбителен ".

Той е в листата със наказания на Европейски Съюз, който замразява активите му и му не разрешава да пътува в блока поради връзки с съветската страна.

Прокурорите споделиха, че притежателят на яхтата е обвинен, че е правил финансови транзакции на стойност милиони евро сред 2017 година и 2022 година, с цел да прикрие произхода на средства, произхождащи от закононарушения, по-специално укриване на налози.

Усманов, който е деен в редица бизнес браншове и има чиста стойност от 14,6 милиарда $, съгласно Forbes, е в центъра на две обособени следствия на неговите финанси в Германия.

Телевизионният оператор NDR заяви предходната седмица, че 156-метрова яхта Dilbar, която съгласно управляващите принадлежи на сестрата на Усманов и също е обект на наказания, е била изтеглена от пристанището на Хамбург до Бремен през нощта.

Службата на федералната престъпна полиция заяви, че е на стойност половин милиард евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР