Хуберт Хуркач започна колебливо участието си в Ролан Гарос. Полякът

...
Хуберт Хуркач започна колебливо участието си в Ролан Гарос. Полякът
Коментари Харесай

На осъм от отпадане срещу играч извън топ 150: Хуркач оцеля в 5-сетова драма на Ролан Гарос

Хуберт Хуркач стартира нерешително присъединяване си в Ролан Гарос. Полякът трябваше да играе в 5 сета първия си кръг, който бе против международния номер 163, Шинтаро Мочизуки, само че не позволи изненадата да се случи и с резултат 4:6 6:3 3:6 6:0 6:3 се класира за втория кръг, където ще срещне Брендън Накашима, а всичко това се развива в осмината на Григор Димитров.

Първата част на дуела се разви по непредвиден метод за международния номер 8, който игра прекомерно отпуснато против японеца. Това разреши на новобранеца в срещата да осъществя непредвиден пробив още в първия гейм от подаването на Хуркач. Въпреки изоставането си, полякът бързо изравни резултата, като следваха минути на нападателен тенис и от двамата, което ни предложи равностойна борба.

В седмия гейм обаче грешките у представителя на топ 10 започваха да се натрупват, от което Мочизуки се възползва и със солидна и спокойна игра съумя още веднъж да осъществя брейк. За разлика от началото на сета, азиатецът резервира преднината си до самия завършек на първата част и с 6:4 поведе в резултата.

Вторият сет стартира с къси разигравания, като и двамата тенисисти печелеха бързо подаванията си. В средата на частта обаче стартира същинска трагична борба сред тях, като японецът взе превес над по-опитния си конкурент, разполагайки с два брейкпойнта.

Агресивният жанр на игра на Хуркач обаче влезе в деяние в този сериозен за него миг и той се избави от изоставането си, а при 3:2 той бе този, който съумя да поведе с пробив. Макар и младият гений да продължаваше да притиска любимеца, полякът сподели здрави нерви в сериозните моменти и запазвайки преднината си, изравни резултата в сетовете с 6:3.

Късметът се усмихна на някогашния младежки първенец на Уимбълдун при започване на третата част, откакто мрежата му оказа помощ уверено и той реализира стремежи резултат - пробив още във втория гейм. Световният номер 163 разкри огромна част от капацитета си в идващите минути и сензационно поведе в резултата с 2:1 сета.

Хуркач обаче не изглеждаше подготвен да отстъпи в толкоз ранен стадий на шампионата. Възползвайки се от неточностите, които съперникът му допускаше в хода на целия сет, международният номер 8 не остави късмет на съперника си и с " геврек " за малко повече от 20 минути удължи мача до 5 сета.

Мочизуки подсети на себе си от началото на дуел в последната част, но Хуркач към този момент имаше едно мислено за всеки удар на съперника си и играеше много по-внимателно, само че и без да изневери на стила си. Така при 3:2 полякът съумя да осъществя брейк, посредством който да има опцията да сервира за мача. В идващия гейм той бе непогрешим, но тъкмо тогава заваля дъжд. Въпреки спирането, траяло часове наред, това не се отрази на ритъма на осмия в света и с 6:3 в последния сет, се поздрави първата победа в Ролан Гарос тази година!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР