Майка ѝ е мексиканка, баща ѝ - българин, а тя

...
Майка ѝ е мексиканка, баща ѝ - българин, а тя
Коментари Харесай

Оперна певица с български корени работи за Белия дом

Майка ѝ е мексиканка, татко ѝ - българин, а тя е първо потомство американка. Оперна певица е и работи за Белия дом. За първи път идва в България, когато е на 20 години и от този момент се пробва да се свърже с българските си корени. Тя е оперната прима Карла Дирликов Каналес.

„ Аз съм оперна певица и имам достойнството да работя за държавното управление на Съединени американски щати. Също по този начин се занимавам с преподаване. Силно имам вяра в изкуството и културата като метод на връзка сред нас като хора ", показа тя.

Карла крие насладата си от това, че е в България. „ Баща ми е роден тук. Аз самата се усещам българка и съм горда, че съм българка. Баща ми е българин, а майка ми е мексиканка. Любовната им история е забавна – срещнали са се в Прага, откакто той е отпътувал да работи в Съединени американски щати. Оженили са се в Мексико ", описа оперната певица.



Докато пораства татко ѝ и споделя доста неща за България. „ Мисля, че любовта ми към музиката и изключително към операта идва от него. Отраснах и с баница, червени яйца и вървене на черква, както и с мартеници. Постоянно го подпитвам за България, само че няма нищо по-добро от това да дойда, да опитвам от храната и да прекарам време с близки и да разбирам историята на фамилията ми и на страната ", добави Каналес.

Тя разкрива, че се усеща българка. Надява се, че ще успее да кандидатства за поданство и да прекарва повече време в България. „ Обожавам книгите на Георги Господинов. Обичам културата, творбите на композиторите и артистите. Говоря доста малко български. Идвам в страната колкото мога по-често ", изяснява Карла пред NOVA.

Сега е в България по покана да произнесе тържествено слово на дипломирането на Американския лицей в София. „ За мен е същинска чест ", споделя тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР