От пряк конкурент на Nike до средностатистически играч, а дори

...
От пряк конкурент на Nike до средностатистически играч, а дори
Коментари Харесай

Under Armour застрашаваше Nike... защо сега се бори за оцеляване?

От директен съперник на Nike до средностатистически състезател, а даже и пазарен оцеляващ. Как американската компания за спортни артикули Under Armour стигна дотук?

През последните няколко години продажбите на Under Armour могат да се дефинират като слаби, а акциите на компанията са се сринали с 88% от най-високата си стойност през 2015 година Според специалисти марката е жертва на противен микс от проблеми, включително липса на еднаквост, несъответстваща реакция на пазарните трендове и непрекъснати смени на управлението.
 Diversity мениджърът, която открадна милиони от Фейсбук и Nike
Diversity мениджърът, която открадна милиони от Фейсбук и Nike

Барбара Фърлоу-Смайлс влиза в пандиза

В началото

Създадената през 1996 година от 23-годишния тогава Кевин Планк, някогашен състезател на колежанско равнище, има обещаващ старт. Както подсказва и името й, в началото предлага така наречен предпазен пласт облекла, за дейни състезатели, а пилотният артикул е прилепнала тениска, направена от влагоотвеждаща материя.

" Under Armour беше нова спортна марка, която се противопоставяше на Nike, преобладаващото име в сектора. Хората виждаха в нея компания, която фактически може да пробие и да отнеме пазарния дял на Nike измежду спортистите ", спомня си Дейвид Шварц, старши анализатор на акции в изследователската компания Morningstar, в изявление за CNN. " Това фактически се случи, само че не продължи дълго. "

До 2010 година продажбите на компанията надвишават 1 милиарда $, а пет години по-късно вече са над 4 милиарда $. Но по-късно инерцията стартира да понижава.

Какво се обърка?

Проблемите идват през 2016 година, когато Under Armour претърпява редица неуспехи на разнообразни фронтове, а началото е сложено от банкрута на значим канал за дистрибуция на марката. През годините стартира сериозна въртележка на върха на пирамидата, като единствено за последните 5 години изпълнителните шефове са били 5 на брой, в случай че се брои повторното завръщане на Планк отпред.
 Снимка 666382
Източник:

Въпреки сложните 8 години, проблемите обаче надали са към края си. В последните дни компанията разгласи преструктурирането на бизнеса си, защото продажбите ѝ в Северна Америка през последното тримесечие са спаднали с 10%.

От сдружението направиха и мрачна прогноза за настоящата си фискална година, като упованията са продажбите да спаднат с 15-17%. Уволненията ще бъдат част от напъните за стабилизиране, само че към този момент броя на чиновниците, които ще изгубят работата си е неразбираема.

В търсене на еднаквост

И въпреки всичко, компанията има сфери, в които е потвърдила своя капацитет, разяснява Ерик Смолууд, президент на Apex Marketing Group, компания за спорт и развлечения. " Връзката на Under Armour с Дуейн Джонсън-Скалата да вземем за пример е много ефикасна. Те разшириха активността си до Обединената футболна лига, чийто съсобственик е Джонсън, а тимовете в нея употребяват екипи на марката ", споделя Смолууд.

Експертите обаче са единомислещи, че преди всичко Under Armour би трябвало да дефинира личната си еднаквост. Пред компанията стои въпросът дали желае да бъде начин на живот марка, или да предлага решения за спортисти на най-високо равнище.

Какъв ще бъде нейният избор, следва да разберем.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР