Германецът Ким Шмиц, известен повече като Ким Дотком, вероятно може

...
Германецът Ким Шмиц, известен повече като Ким Дотком, вероятно може
Коментари Харесай

Новозеландски съд: Ким Дотком да се екстрадира в САЩ

Германецът Ким Шмиц, прочут повече като Ким Дотком, евентуално може да бъде екстрадиран в Съединени американски щати, съобщи Би Би Си.

Новозеландският апелативен съд постанови, че европеецът би трябвало да застане пред американското правораздаване. Съединени американски щати упрекнаха Ким Дотком в нарушение на авторски права. Той преди няколко години разреши на доста хора по света да разменят и смъкват наличие посредством към този момент спрения уебсайт Megaupload. Според американски прокурори германецът и трима негови съдружници (Матиас Ортман, Брам ван Колк и Фин Батато) са нанесли вреди на стойност 500 млн. $.

Решението на магистратите от тихоокеанската островна страна оспори разпореждане на по-ниска инстанция. Преди година съдиите оповестиха, че четиримата не са направили закононарушение на територията на Нова Зеландия и не могат да бъдат екстрадирани. Апелативният съд обаче откри подсъдимите за отговорни във финансови измами и сложиха Ким Дотком и останалите да бъдат изправени пред американското правораздаване.

Според законите на Нова Зеландия решението за изгонване би трябвало да бъде взето от правосъдното министерство. В същото време обаче отбраната на четиримата съобщи, че ще апелира решението на Апелативния съд пред Върховния съд. Това значи, че Ким Дотком и останалите може да останат в Нова Зеландия, до момента в който траят всички юридически процедури.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР