Ново разместване по върховете на армията в Украйна – президентът

...
Ново разместване по върховете на армията в Украйна – президентът
Коментари Харесай

Зеленски отстрани генерала, отговарящ за Източния фронт

Ново разбъркване по върховете на армията в Украйна – президентът Володимир Зеленски уволни генерала, отговарящ за целия Източен фронт. Това е Юрий Содол, оповестява организация Ройтерс.

Той участваше в отбраната на Мариупол и на Волноваха, които към този момент са под съветски надзор.

Украинският президент не уточни причина за уволнението на Юрий Содол.

Часове по-рано обаче командирът на бригадата „ Азов “ внесе тъжба в прокуратурата, обвинявайки генерала в непросветеност, умъртвила „ повече украински бойци от който и да е съветски военачалник “.

Мястото на генерал-лейтенант Юрий Содол заема бригаден военачалник Андрий Гнатов.

В обичайното си видеообръщение Володимир Зеленски съобщи още, че Украйна е нанесла удари по над 30 съветски уреди за преправка и предпазване на нефт, оповестява още организация Ройтерс.

Тази година украинските военни ускориха офанзивите против съветската петролна инфраструктура, като се стремят да пресечен доставките на нефт за съветската войска и да лимитират приходите на Москва за финансиране на войната ѝ против Украйна.  

„ Ударени са повече от 30 петролни рафинерии, терминали и петролни хранилища на терористичната страна “, съобщи Зеленски пред офицери от Центъра за специфични интервенции „ А “ на Службата за сигурност на Украйна (ССУ), участващи в офанзивите.

Той не даде спомагателни детайлности, нито уточни интервал от време.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР