Най-малко 5 души бяха убити в Кения, когато полицията откри

...
Най-малко 5 души бяха убити в Кения, когато полицията откри
Коментари Харесай

Протестиращи запалиха парламента в Кения, има убити и ранени ВИДЕО

Най-малко 5 души бяха убити в Кения, когато полицията откри огън по стачкуващи, опитващи се да нахлуят в Народното събрание, съобщи Ройтерс.

Десетки участници в митинга бяха ранени, подпалени са също елементи от постройката на законодателния орган, който гласоподава закон за повишение на налозите.

В безредни подиуми стачкуващите са пресрещнали полицията, отблъсквайки я в опит да щурмуват Народното събрание, а навътре в постройката са се появили пламъци. Полицията е разкрила огън, откакто сълзотворният газ и водните оръдия не са били задоволителни, с цел да бъдат разпръснати протестиращите.

A section of Parliament set on fire
— Citizen TV Kenya (@citizentvkenya)
Журналист от Ройтерс е преброил минимум пет тела на убити пред Народното събрание стачкуващи. Според пристигналите на място представители на незабавна здравна помощ при днешната пукотевица са били убити минимум 10 души, а повече от 50 са били ранени.

Протести и конфликти е имало и в няколко други града и по-малки обитаеми места в страната.

Кенийският парламент утвърди закона за нарастване на налозите, който отива на трето четене. Следващата стъпка е той да бъде изпратен за автограф при президента Уилям Руто, който може да го върне назад в Народното събрание, в случай че има възражения.

Протестите са против повдигането на налозите в една страна, където животът доста нарастна, а доста от демонстрантите  желаят и оставката на президента, отбелязва Ройтерс.

KHRC has witnessed police firing their guns when protesters marched along City Hall Way. KHRC warns police against shooting protesters.
To President: the world is watching your descent into tyranny! Your regime’s actions is an assult on democracy. All those involved…
— KHRC (@thekhrc)
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР