ГЕРБ-СДС ще подкрепи всички антикорупционни закони, предложени за одобрение от

...
ГЕРБ-СДС ще подкрепи всички антикорупционни закони, предложени за одобрение от
Коментари Харесай

Биков: ГЕРБ ще подкрепи антикорупционните закони на ПП и ДБ

ГЕРБ-СДС ще поддържа всички антикорупционни закони, препоръчани за утвърждение от Политическа партия и Демократична България в Народното събрание. Това разгласи в студиото на „ Здравей, България ” зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков. Той акцентира, че признатият на първо четене текст на Политическа партия ще бъде гласуван и на второ от народните представители от ГЕРБ.

Депутатът разяснява и опцията ГЕРБ да поддържа 16-те точки, които „ Продължаваме Промяната ” показаха като свои цели. „ Част от тях към този момент са изпълнени ”, сподели той. По думите на народния представител част от ограниченията са свързани с доста финансови средства. „ Затова желаеме един по-сериозен и експертен диалог с хора, които схващат от това ”, разяснява Биков. „ Нашите калкулации водят към това, че в случай че бъдат признати техните претенции, това значи над 10 милиарда повече разноски в бюджета. Това не са еднократни разноски, а такива, които се вършат всяка година ”, сподели още депутатът. Според него е доста елементарно да се предлага увеличение на разноските, само че е мъчно да се направи нарастване на приходите. „ За мен диалогът тече по един много необразован метод ”, разяснява националният представител политическото говорене към мандатите за сформиране на постоянно държавно управление.

„ Очаквам да се направи един в действителност сериозен обзор и да се види с какво можем да помогнем ”. Така депутатът от ГЕРБ-СДС разяснява взетото през вчерашния ден от Народното събрание решение да изпратим военна помощ за Украйна. По думите му народните представители нямат оперативните благоприятни условия да създадат обзор и да кажат кои оръжия ще са ни нужни и кои не. „ Това е работа на изпълнителната власт, без значение кой е министър председател и кой е министър на защитата ”, добави Биков. Той посочи, че в решението е заложено да се види каква част от въоръжението на България може да бъде сменено. Депутатът изрази вяра държавното управление да свърши съзнателно работата си по този въпрос.

Според Биков наложителното гласоподаване единствено с машини е отказало е понижило фрапантно изборната интензивност у нас. По думите му би трябвало да бъдат изследвани аргументите, заради които част от хартиените бюлетини са били обявявани за невалидни в предишното. „ Ние не сме готови за напълно машинно гласоподаване ”, настоя депутатът от ГЕРБ. Той посочи, че съпартийците му не оферират машинният избор да отпадне, а да се върне смесеният вид на гласоподаване. Биков добави, че са подготвени да поддържат ограниченията, които от „ Демократична България ” оферират за по-голяма сигурност на софтуера на машините и даже да предложат свои.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР