Президентът на БФС Георги Иванов беше специален гост на церемонията

...
Президентът на БФС Георги Иванов беше специален гост на церемонията
Коментари Харесай

Георги Иванов: Националният отбор до Нова година ще домакинства в Пловдив

Президентът на БФС Георги Иванов беше специфичен посетител на церемонията по награждаването на най-хубавите млади футболисти в трите Елитни групи. Иванов съобщи, че централата ще направи всичко допустимо, с цел да подкрепи надарените български играчи да стигнат върховете.

Също по този начин той съобщи, че чака с неспокойствие мачовете на националния тим против Румъния и Словения и акцентира, че това са и последните инспекции преди началото на Лигата на Нациите.

" Днешните награди са нещо позитивно за момчетата и се надявам да ги стимулира. Все отново някои от тях получиха награди и това би трябвало да ги накара да държат тези резултати, които са постигнали. Другите, които не бяха наградени, ще имат упоритостта и мотивацията да стигнат до награди. Но, най-важното от всичко е това нещо, което вършим, да демонстрираме тези млади футболисти на нашата общност, тъй като това е бъдещето на България. И след години това ще бъдат футболиститe, с които или ще се гордеем, или ще се срамим. Зависи по какъв начин сме работили ", сподели Иванов.

Последва въпрос към президента на БФС дали в централата мислят за ограничаващи или рестриктивни ограничения за повече български футболисти в Първа лига. Но Иванов счита, че не това е верният метод.

" Ние от две години и половина извънредно доста работим в детско-юношеския футбол. Аз съм го казвал и преди. Ако желаеме да имаме положителни играчи, би трябвало да наблегнем там, да обучим треньорите, тъй като те са доста значими и не може да има положителни футболисти, в случай че няма положителни треньори. И да създадем по този начин, че да има условия за тези млади футболисти да порастват. Амбицията ни е това да продължи в дълготраен проект. Но да се постановат правила, не е нужно сега. Важното е да работим добре в детско-юношеския футбол и да вършим играчи. Знаете, че в професионалния спорт конкуренцията е извънредно свирепа. Но това, което виждаме в тези 15, 16, 17-годишни момчета, считам след време България ще има доста положителни играчи ", разяснява президентът на БФС.

След това той приказва за идните мачове на националния тим. На 4-и юни лъвовете гостуват на Румъния в Букурещ, а на 8-и юни – на Словения в Любляна.

" Ще се срещнем с два доста съществени съперника, които знаете – играят на Европейските финали. За нас е значимо да забележим до къде сме, да се подготвим за Лигата на нациите. Резултатите са значими постоянно, когато националният тим играе, даже и в контролни срещи. По отношение на клубния футбол се надявам всички тимове, които вземат участие в европейските шампионати, да стигнат до групови етапи и да покажат най-хубавото си лице. Все отново ние представяме България в Европа. За националния тим се надявам да завоюва Лигата на Нациите и да поставим една основа. Вече две години построяваме тим с млади футболисти и е извънредно време да забележим плодовете на този развой ", сподели легендата на Левски.

Вчера Иванов публично беше вписан в Търговския указател като президент на БФС, откакто досега имаше две тъжби. Те обаче бяха оттеглени и в този момент административни спънки няма.

" Колко е значимо вписването? Не е било такава разлика. В момента има няколко неща, които би трябвало да променим, да създадем някакви промени. Които без вписването нямаше по какъв начин да се случи. Така като завършат шампионатите, когато всичко е по-спокойно, има неща за приготовление за идващия сезон ".

" Не мога да кажа тъкмо дали има тим, който ще прекъсне скоро хегемонията на Лудогорец. Но е реалност, че за тези години Лудогорец демонстрира развиване, с цел да стигне до тук. 13-те им трофеи не са инцидентни. Пожелавам триумф на всички тимове и дано най-достойният да завоюва шампионата следващата година ".

Националният тим на България ще семейства в Пловдив в мачовете си до Нова година, сподели още Иванов. БФС ще се възползва от най-новия построен стадион у нас - " Христо Ботев ", с цел да посреща съперниците.

" Смятам, че едно прелестно оборудване е стадион " Христо Ботев " и националният тим ще изпита наслаждение, а и феновете ще се усещат удобно да гледат мачовете там. За нас инфраструктурата е значим приоритет. Много е значимо страната да помогне за изглаждането на тази конструкция. И всички структури да работим дружно – Министерство на спорта, Футболен съюз. Всички, които дават отговор – да помогне и да се изградят нови стадиони. Ако желаеме да сътворяваме футболисти, това е водещото ", безапелационен е Иванов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР