Европейската комисия (ЕК) призовава България, Гърция, Литва, Малта, Португалия, Румъния

...
Европейската комисия (ЕК) призовава България, Гърция, Литва, Малта, Португалия, Румъния
Коментари Харесай

ЕК призова България да спазва България и още шест страни да спазват правилата за енергийна ефективност на сградите

Европейската комисия (ЕК) приканва България, Гърция, Литва, Малта, Португалия, Румъния и Словения да съблюдават отговорностите си във връзка с енергийноефективните здания.

Европейската комисия реши да стартира процедура за нарушаване, като изпрати публични уведомителни писма до страните, с цел да им подсети за отговорностите им във връзка с съобщаването на Комисията на техния трети отчет за оптимални разноски според разпоредбите на Европейски Съюз по отношение на енергийните характерности на постройките.

Държавите членки би трябвало да дефинират минимални условия за енергийни характерности на постройките, с цел да реализиран най-хубавата композиция сред вложения и спестявания, известни също като „ равнища на оптимални разноски “. Изчисляването на оптималните от позиция на разноските равнища е от основно значение за страните членки, с цел да употребяват изцяло енергийната успеваемост и възобновимия енергиен капацитет на националния сграден фонд и да избегнат хората и предприятията да харчат повече пари от нужното за възстановяване на успеваемостта на своите жилища и офиси.

Поради това Комисията изпраща публични уведомителни писма до засегнатите страни членки, които в този момент разполагат с два месеца, с цел да отговорят и да отстранят минусите, посочени от Комисията.

При липса на приемлив отговор Комисията може да реши да издаде стимулирано мнение.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР