Националният съвет на БСП избра Борислав Гуцанов за председател на

...
Националният съвет на БСП избра Борислав Гуцанов за председател на
Коментари Харесай

БСП избра Борислав Гуцанов за председател на ПГ на БСП

Националният съвет на Българска социалистическа партия избра Борислав Гуцанов за ръководител на ПГ на Българска социалистическа партия. След пленума от новото управление дадоха брифинг.

" Последните дни се изприказваха доста приказки за някакви изменничества, за някакви преврати, колаборации, мафии и какво ли не. С днешните решения и с хода на нашия Национален съвет, считам разбихме две съществени неистини. Първата от тях е за някакъв прелом, който се прави в партията. Зад някакви тъмни сили, които стоят зад днешния народен съвет. С днешното съвещание по този начин нареченият прелом върна груповото начало, разпоредбите и устава в във действието на партията и обратно на всички изписани неистини не е имало никаква форма на реваншизъм, рязане на глави, подправени делегати и т.н ", съобщи Атанас Зафиров, който е краткотрайно изпълняващ длъжността ръководител на ПГ на Българска социалистическа партия.

Допълни, че и втора неистина е опровергана, а точно, че задачата на днешния пленум е привикване на ексклузивен конгрес и смяна на устава за анулация на директния избор.

" Нищо такова не се е случило. Вървим по заложения от партията ред ", безапелационен беше той.

За зам.-председател на Народно събрание предложиха Драгомир Стойнев. Избран е и началник на делегацията на социалистите в Екологичен потенциал в лицето на Кристиан Вигенин. Друго решение, което взеха от партията е Калоян Методиев да напусне Народно събрание, реши единомислещо Националният съвет на Българска социалистическа партия. Ако откаже, няма да бъде част от ПГ.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР