Новият сборник с разкази на писателя Ангел Г. Ангелов Басейнът,

...
Новият сборник с разкази на писателя Ангел Г. Ангелов Басейнът,
Коментари Харесай

Премиера на книгата на Ангел Г. Ангелов “Басейнът, както и други разкази за любовта”

Новият алманах с разкази на писателя Ангел Г. Ангелов „ Басейнът, както и други разкази за любовта “, издание на ИК “Хермес ”, ще има своята варненска премиера на 17 юни в Художествения музей “Георги Велчев ”.

Утвърден създател, който слага във фокуса на своите креативен ползи измеренията на морала и спорните срещи на духа и плътта, на нереалното и сетивното, Ангелов продължава своя път в тази посока и в новите си разкази.

Доц. доктор Илияна Димитрова написа за сборника с разкази на варненския

автор: “Новата книга на Ангел Г. Ангелов „ Басейнът, както и други разкази за любовта “ непринудено пренарежда парадигмите на смисъла, провокирайки стереотипните показа за любовното прекарване на света през погледа на другия. Безименни, безмълвни, само че живи, героите пропущат през себе си потока на неумолимото време, напрягайки до болежка сетивата си, с цел да дочуят и провидят оттатък непроницаемите стени на битието.

Погледът на разказвача постоянно е недискретен към травматичните гранични зони на човешкото битие, когато телата агонизират, с цел да взривят рамките на забележимото и през еротичното да събитиелизират края и гибелта. В книгата на Ангел Г. Ангелов обособените разкази преливат един в различен в общ екзистенциален роман, който води читателя към оня момент, когато безспорното ще се разкрие, а човешкото от оскъдна парченце действителност ще се трансформира в символ от „ небесната книга “ на безкрайността.Читателят държи в ръцете си книга, която го води в нови, неразучени литературни пространства, в които го чакат трепетни безредици и непредвидени преживявания… ”

Ангел Г. Ангелов е роден в Пазарджик, живее във Варна. Автор е на четири романа и пет сборника с разкази. Романите му са " Закуска по обяд "

(1991), " Сутрешни залези " (2000), " Бъдещето на отминалото време " (2006) и " Пътуването " (2016), а книгите с разкази - " Невъзможна обич " (1984), " Оживление в мравуняка " (1993), " Плах опит за допиране " (2002), " Ходене по вода " (2009), “Внезапно прощаване ” (2018).

Носител на премия “Варна ” за литература за романа „ Пътуването “, и на Националната литературна премия „ Милош Зяпков “ за сборника „ Внезапно прощаване “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР