Френската полиция започна тази сутрин мащабна операция за премахване на

...
Френската полиция започна тази сутрин мащабна операция за премахване на
Коментари Харесай

Започна разтурване на имигрантски лагери в Париж

Френската полиция стартира тази заран огромна интервенция за унищожаване на два лагера в североизточната част на Париж, населявани от 600 до 1200 имигранти, съобщи Франс прес.

Около 600 служители на реда придружиха незаконните имигранти, настанили се в спонтанни палатки покрай столичното околовръстно шосе, до рейсовете, с които ги откараха във физкултурни салони и центрове за настаняване в региона.

"Студено е и вали. Не зная къде отивам, само че ще ида там на драго сърце, тъй като тази вечер ще имам покрив над главата ", споделя 32-годишната Ава от Кот д'Ивоар, пристигнала във Франция преди година и неуспяла до момента да си откри заслон.

Операцията, най-мащабна за френската столица най-малко от година насам, се организира в миг, когато вътрешният министър Кристоф Кастанер втвърдява тона, говорейки за миграционната политика. Вчера той увери, че всички лагери в североизточната част на Париж ще бъдат евакуирани до края на годината. "Тази интервенция не е инцидентна - решението е взето в осъществяване на държавния проект ", означи полицейският префект на Париж Дидие Лалман.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР