Рафаел Надал изненадващо може да продължи в професионалния тенис и

...
Рафаел Надал изненадващо може да продължи в професионалния тенис и
Коментари Харесай

Надал изненадващо открехна вратата да остане на корта и през 2025-а

Рафаел Надал изненадващо може да продължи в професионалния тенис и оттатък сезон 2024, откакто в изявление за френската спортна библия " Екип " призна:

" Не съм подготвен да кажа изрично, че спирам в края на годината ".

Испанската легенда към този момент е на 38 години, пропусна съвсем две след интервенции и серия проблеми с контузии, а при започване на тази разгласи, че тя ще е последна за него на корта.

След " Ролан Гарос ", където отпадна в първия кръг против Александър Зверев, Рафа още веднъж удостовери - има желание да играе на Олимпиадата в Париж, вероятно на есенния US Open и - толкоз.

В изявлението през днешния ден обаче четем друго.

" Да, казвал съм, че това ще е последната ми година - споделя Надал. - Но знам ли какво ще се случи... Никога не съм взимал прибързани решения, няма да го направя и в този момент. Ще преценява обстановката, когато видя по какъв начин съм физически, кондиционно и като подготвеност за шампионати.

Искам да видя мога ли да остана във форма.

Ако не го направя, ще обмисля всичко след Олимпиадата. Може и това да е краят, още там. Няма огромен смисъл просто да вземам участие.

Но имам желание да опитам да играя и през есента, а за какво не и нататък. Засега мисля единствено за олимпийския шампионат, като упражнявам и за сингъла, и за двойките. "

Дуетът с Карлос Алкарас, който към този момент бе обявен, се чака с голям интерес на игрите в Париж.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР