Премиерът на Канада Джъстин Трюдо извика бандеровски лозунг по време

...
Премиерът на Канада Джъстин Трюдо извика бандеровски лозунг по време
Коментари Харесай

ТАСС: Трюдо извика бандеровски лозунг на фотосесия на конференцията за Украйна

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо извика бандеровски девиз по време на фотосесия на конференцията за Украйна в Бюргенщок, Швейцария. Съответният видеоклип се популяризира в обществената мрежа " Екс " (бивша Twitter), оповестява ТАСС.

Кратко видео демонстрира политици, присъстващи на срещата на върха, подредени в няколко редици за групова фотография. В това време Трюдо, застанал съвсем до украинския президент Владимир Зеленски, извиква „ Слава на Украйна “ - лозунгът на последователите на Бандера по време на Великата отечествена война (руското министерство на правораздаването е присъединило Организацията на украинските националисти и неговите атрибути, в това число лозунга " Слава Украине - героям популярност ", към листата на нацистите - бел. ТАСС). Съдейки по реакцията на събралите се, даже Зеленски не е очаквал това от канадския водач. Само няколко присъстващи отвърнаха на бандеровския привет. Стоящата до Зеленски швейцарска президентка Виола Амхред стартира да се усмихва, отбелязва ТАСС.

Руският дипломат в Отава Олег Степанов реагира, като сподели, че Трюдо потъпква паметта на канадските борци против нацизма, като обществено крещи лозунги на Бандера, оповестява lenta.ru. „ Посолствота (на Русия) нееднократно е обръщало вниманието на канадските публични лица на нацистката природа на този девиз, фиктивен от почитателите на Бандера, подражавайки на лозунга „ Хайл Хитлер “, сподели съветският дипломат в Канада.

Инфо: Гласове, ТАСС, lenta.ru

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР