Физическите упражнения по време на бременност намаляват риска от диабет

...
Физическите упражнения по време на бременност намаляват риска от диабет
Коментари Харесай

Упражнения по време на бременност намаляват риска от диабет тип 2 при децата

Физическите извършения по време на бременност понижават риска от диабет вид 2 при децата, откри японско изследване, представено от електронното издание " EurekAlert! ".

Изследователи от университета Тохоку откриха, че спортуването на бъдещите майки усъвършенства метаболитното здраве на потомството, даже и когато дамата е с наднормено тегло или на диета с високо наличие на мазнини.

Физическите извършения, осъществявани от бъдещата майка, провокират плацентата да отделя основния протеин SOD3, намаляващ риска потомството да развие диабет вид 2. Японските експерти разпознават целия механизъм на този развой.

Над 30% от дамите в детеродна възраст в западните и азиатските страни са класифицирани като затлъстели. Очаква се 630 милиона души да живеят с диабет вид 2 до 2045 година При потомци на майки със затлъстяване или с диабет вид 2 има нараснал риск да развият болестта, даже и в случай че водят здравословен метод на живот.

" С увеличението на затлъстяването при майките се образува обезпокоителен цикъл, при който рисковете от диабет се предават от потомство на потомство ", споделя доцент Джоджи Кусуяма, който е водещ създател на проучването.

Експертите предлагат бъдещите майки да спортуват, което ще помогне за превръщане на тревожната наклонност за затлъстяване и диабет вид 2.

Доцент Кусуяма чака, че преимуществата на протеина SOD3 няма да се лимитират единствено до метаболизма, написа Българска телеграфна агенция. " Възможно е да има по-широки изгоди от него и върху други органи на бебето ", споделя той. Специалистът прецизира, че се вършат още проучвания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР