Подписка срещу постоянни аварии на водопреносната мрежа започват жителите на

...
Подписка срещу постоянни аварии на водопреносната мрежа започват жителите на
Коментари Харесай

На протест заради постоянни аварии: Хора от Поморийско редовно остават без вода

Подписка против непрекъснати повреди на водопреносната мрежа стартират жителите на поморийското село Горица. Хората споделят, че водата в домовете им стопира ежедневно.

Защо и какво още ще подхващат хората, които са без вода всеки ден?

По думите на жителите на селото казусът е почнал преди десетина дни. Два дни водата е била спряна напълно. От оня миг до в този момент стопира всеки ден от 23:00 ч. вечерта до 7:00 ч. сутринта. През деня също има спирания. Според тях казусът е доста сериозен и би трябвало да се вземат съществени ограничения.

 Ученици в „ Пирогов “ след абитуриентски бал 3 мин. Ученици в „ Пирогов “ след абитуриентски бал  Мъж е тежко ранен след гърмеж при произвеждане на синтетична дрога (СНИМКИ) 2 мин. Мъж е тежко ранен след гърмеж при произвеждане на синтетична дрога (СНИМКИ)  Явор Божанков, откакто детето му простреля друго: Това не е било ВИП празненство с депутати и политици 6 мин. Явор Божанков, откакто детето му простреля друго: Това не е било ВИП празненство с депутати и политици  С висока скорост: С какъв брой се е движил автомобилът, предизвикал тежката злополука в Пловдив? 3 мин. С висока скорост: С какъв брой се е движил автомобилът, предизвикал тежката злополука в Пловдив?  Прогнозата на Георги Рачев: Захлаждане в сряда, а от петък времето се стабилизира 2 мин. Прогнозата на Георги Рачев: Захлаждане в сряда, а от петък времето се стабилизира  Ученици в „ Пирогов “ след абитуриентски бал 3 мин. Ученици в „ Пирогов “ след абитуриентски бал  Мъж е тежко ранен след гърмеж при произвеждане на синтетична дрога (СНИМКИ) 2 мин. Мъж е тежко ранен след гърмеж при произвеждане на синтетична дрога (СНИМКИ)  Явор Божанков, откакто детето му простреля друго: Това не е било ВИП празненство с депутати и политици 6 мин. Явор Божанков, откакто детето му простреля друго: Това не е било ВИП празненство с депутати и политици  С висока скорост: С какъв брой се е движил автомобилът, предизвикал тежката злополука в Пловдив? 3 мин. С висока скорост: С какъв брой се е движил автомобилът, предизвикал тежката злополука в Пловдив?  Прогнозата на Георги Рачев: Захлаждане в сряда, а от петък времето се стабилизира 2 мин. Прогнозата на Георги Рачев: Захлаждане в сряда, а от петък времето се стабилизира

„ Без вода всеки е като с вързани ръце. Не можем да предвидим по кое време да се изкъпем. Не можем пералня да пуснем. В невъзможност сме “, сподели пред bTV Роси Тодорова, шеф на Домът за пълнолетни лица с физически увреждания в селото.

 „ Не можем да си измием очите, да не приказваме за къпане за пране. Не може да се употребява пералня, бойлер. От Гергьовден помпите не работят. Не знаем каква е повода, само че селото няма вода “, изясняват още събралите се на площада на село Горица недоволни хора.

По думите на кметът на селото Тончо Киров казусът е в остаряла помпа, която към този момент е сменена.

Снимка: bTV

„ Ние от много време желаеме да сменим тези помпи, тъй като започнаха да основават проблеми. Нещата са по този начин уредени, че когато едната помпа не работи, би трябвало да се включи другата. Но тя не е включена “, сподели кметът.

„ Проблемът не е решен. Всички ме питат по кое време ще пристигна водата, само че аз нямам по какъв начин да кажа, щом и от ВИК не могат да ми кажат. При това постоянно прекъсване на водата, има едно непрекъснато изпразване и пълнене на тръбите, поради това има улици, които са разкопани, сякаш сме в Украйна “, добави още Тончо Киров.

Жителите на селото настояват, че каналите още преди 60 години са изкопани на ръка, а тръбите би трябвало незабавно да бъдат сменени.

Снимка: bTV

„ Не можем да си изперем облеклата. Имаме дребни деца. Не можем да се изкъпем. Това не е обикновено. Живеем в 21 век “, добави друга жителка на село Горица.

Топлофикационните сдружения в София и Плевен оферират намаляване, а в Бургас и Велико Търново – покачване на цената Трасето е с дължина към 8 километра Локвите са ежедневна панорама, а решение се търси от години Не е ясно какъв брой време ще отнеме отстраняването на повредата
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР