Бившият американски държавен секретар Хилари Клинтън ще събере в София

...
Бившият американски държавен секретар Хилари Клинтън ще събере в София
Коментари Харесай

Броени дни до посещението на Хилари Клинтън в България

Бившият американски държавен секретар Хилари Клинтън ще събере в София международни и български водачи от обществения и частния бранш. На 18 май, събота, те ще разпознават методите за поддръжка на икономическия прогрес на дамите в международен мащаб.

Домакин на събитието е Кирил Домусчиев, съосновател на самодейността Domuschiev Impact и член на Консултативния съвет на Глобалната самодейност на Клинтън (CGI). Сред участниците в събитието са президентът на Косово Вьоса Османи; Чери Блеър, създател на Фондация „ Чери Блеър за дамите “; Йозлем Денизмен, създател и основен изпълнителен шеф на Monay; Джесика Еспиноза, основен изпълнителен шеф на 2X Global; Елпида Кокота, създател и основен изпълнителен шеф на Mexoxo; и Джоселин Манган, създател и основен изпълнителен шеф на Him for Her.

Domuschiev Impact е представящ спонсор на срещите CGI 2022 и 2023 в Ню Йорк. CGI е общественост от одобрени и изгряващи водачи, които работят дружно за основаване и използване на задължения за деяние – нови, характерни и измерими решения за належащи световни провокации.



Срещата в София е част от „ Пътят към септември “ на CGI – целогодишни срещи за определяне на нови партньорства и идентифициране на способи за предприемане на дейности, водещи до срещата CGI 2024 в Ню Йорк на 23 – 24 септември.
Работата на секретаря Клинтън в България
Държавният секретар Хилари Клинтън посети България за първи път преди повече от 25 години, когато пристигна в София през октомври 1998 година в ролята си на първа дама на Съединени американски щати. По време на пътуването тя откри конференцията „ Жените през 21 век “ в София, издигайки гласовете на дамите в България и в цяла Югоизточна Европа да се застъпват за равни права и цялостно присъединяване. Освен това тя прикани България да поддържа интернационалната коалиция за прекъсване на преследването на косовските албанци. През идната година България поддържа въздушни удари, които доведоха до изтеглянето на югославските сили от Косово.

Като сенатор на Съединени американски щати тя беше водещ покровител на напъните на България да се причисли към НАТО, гласувайки през 2003 година, с цел да утвърди влизането на България в алианса. Като държавен секретар през 2012 година тя още веднъж посети София, с цел да се срещне с представители на българското държавно управление и изрази поддръжка за енергийната сигурност и самостоятелност на страната.

Журналисти могат да участват на събитието, само че би трябвало да са упълномощени от CGI. Регистрацията за пресата към този момент е отворена – апелирам, кандидатствайте тук.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР