Администрацията на Байдън каза на Конгреса, че планира да изпрати

...
Администрацията на Байдън каза на Конгреса, че планира да изпрати
Коментари Харесай

Джо Байдън планира да изпрати 1 милиард долара нова военна помощ на Израел

Администрацията на Байдън сподели на Конгреса, че възнамерява да изпрати пакет от военна помощ за 1 милиард $ на Израел макар съпротивата на Съединени американски щати против проектите на израелската войска за цялостно нахлуване в Рафа, градът в южната част на Газа.

Ходът на Белия дом идва, откакто Съединени американски щати стопираха една пратка от 2000-фунтови бомби за Израел заради опасения по отношение на потреблението им в гъсто обитаеми региони на Газа, което рискува в допълнение да усили броя на жертвите на палестински цивилни.

Въпреки че тази стъпка означи първия път, в който Байдън задържа оръжия в опит да ограничи военното държание на Израел от началото на войната с Хамас през октомври, пакетът от $1 милиард, който се приготвя, демонстрира, че Вашингтон не се стреми да ограничи своите доставките на оръжие за Израел в по-широк проект.

Сигналът от администрацията на Байдън, че желае да продължи с оръжейния пакет от 1 милиард $, беше предаден тази седмица, съгласно асистент в Конгреса. Очаква се да включва най-вече т...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР