Финландските власти и компании се подготвят Русия да прекрати доставките

...
Финландските власти и компании се подготвят Русия да прекрати доставките
Коментари Харесай

И Финландия казва сбогом на Газпром

Финландските управляващи и компании се приготвят Русия да приключи доставките на газ за Финландия през май. Това заяви Helsingin Sanomat.

Не по-късно от 20 май Хелзинки, в частност държавната компания Gasum, ще би трябвало да каже дали е съгласна с изискването да заплаща за съветския газ в рубли.

Според формалните оценки няма да е допустимо да се размени съветският газ с запаси от естонския газопровод и терминалите за полутечен природен газ . В същото време газът съставлява единствено към 5 % от общото ползване на сила във Финландия.

" Газпром " чака 4% спад в добива на газ през тази година

Производството ще намалее до 494,4 милиарда куб. м

Отказът от газ във Финландия може да докара до проблеми в индустрията, където газът се употребява като суровина. Само две трети от природния газ в страната се употребява от индустрията, основно от химическите и горските предприятия.

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че родината му би трябвало да е подготвена да спрат доставките на съветски газ, както стана с Полша и България. Според немския канцлер никой не може да знае какво е намислил съветският деспот Путин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР