Българските национали по бокс постигнаха две впечатляващи победи по пътя

...
Българските национали по бокс постигнаха две впечатляващи победи по пътя
Коментари Харесай

Две победи за българските боксьори в Сараево

Българските национали по бокс реализираха две впечатляващи победи по пътя към четвъртфиналите на европейското състезание в Сараево. Васил Кацарски и Николай Иванов са на една стъпка от медалите на шампионата за юноши и девойки в столицата на Босна и Херцеговина.

При най-тежките (+80 кг) Кацарски записа страховит поврат в мача си с турчина Баш Бату. Нашият гений изостана в съдийските карти след първия рунд, само че изигра доста мощни втори и трети, като на два пъти реферът отброи нокдаун на съперника му. Така с 4:0 гласа Кацарски си проправи път към 1/4-финалите, където на 27 юни ще срещне арменеца Храч Хачатрян.

Николай Иванов (80 кг) пък отхвърли още в първия рунд Мартин Кис. Българинът нанесе серия от тежки попадения на противника си от Словакия и реферът бе заставен да приключи срещата малко преди края на първата част. Така Иванов продължава към четвъртфиналите, където на 27 юни ще премери сили за орден с Илия Хорнет (Молдова).

В категория до 75 кг Никита Болдирев отстъпи на сърбина Джордже Дорич. Двамата изиграха равностойна среща, само че съдиите решиха, че българският национал не е направил задоволително, с цел да продължи напред.

Утре предстоят още 7 мача с българско присъединяване. Националните ни тимове са водени от олимпийската шампионка Стойка Кръстева, международния златен медалист Детелин Далаклиев и Пейчо Багдатов.Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР