Германските власти разкриха, че са задържали баща и син по

...
Германските власти разкриха, че са задържали баща и син по
Коментари Харесай

Арестуваха двама души в Германия за изнудване на семейството на Михаел Шумахер

Германските управляващи разкриха, че са задържали татко и наследник по съмнение за опит за изнудване на фамилията на някогашния водач от Формула 1 Михаел Шумахер. Заподозрените се свързвали с представители на фамилията по отношение на файлове, които Шумахер " не желали да излизат на бял свят ", се споделя в изказване на прокурори в западногерманския град Вупертал.

" За да бъде възпрепятствано онлайн публикуването на тези файлове, причинителите са поискали заплащане в милиони ", обявиха прокурорите. Заподозрените лица прехвърляли " самостоятелни файлове " към фамилията, с цел да им покажат, че имат достъп до сензитивно наличие, прибавиха още те.

Седемкратният международен първенец не се е появявал в общественото пространство откогато претърпя тежък ски случай във френските Алпи, при който получи сериозна мозъчна контузия през 2013 година.

Разследващите органи в Германия бяха осведомени със случая на рекет от управляващите в Швейцария, където Шумахер получава грижи в фамилния дом от случая насам. " Технически ограничения " разрешили хипотетичните изнудвачи да бъдат проследени до Вупертал. Двамата обвинени, които били на пробация по различен случай, били задържани от полицията на 19 юни на паркинг на супермаркет в Грос-Герау, южно от Франкфурт, споделиха още прокурорите.

Властите претърсили осем парцела, както и главните жилища на обвинените, като иззели " няколко устройства за предпазване на данни ". Продължават да текат " обширни следствия ". Ако бъдат приети за отговорни, двете лица са застрашени от присъди до пет години затвор.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР