ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Защо Клането в Буча е фейк

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Александър Коц
" Консомолская истина "


Украйна разпръсква ново " закононарушение против човечеството ". Влизайки в градовете на Киевска област, които съветските войски напуснаха като част от прегрупирането, националистите от батальоните за териториална защита ненадейно откриха улиците, осеяни с трупове на цивилни. Следи от мъчения, вързани ръце, алена кръв - фрагментите от град Буча смразяват душата, написа Александър Коц в " Консомолская истина ".

Украинската агитация рисува ужасна картина на „ съветската окупация “, при която същински садисти тормозят локалните поданици. Ето я украинската Сребреница. По прилика с „ клането” на босненски мюсюлмани в Югославия, в което бяха упрекнати сърбите. Въпреки че тяхната версия, в която мащабите доста отстъпваха на тези от формалната, никой не взе поради.

Сега ще обясня за какво Сребреница в Буча е неистина. Няма да проучвам ситуацията на телата по отношение на пътя и да диря прилики на трупове от другите места. Мнозина към този момент са създали това. Там ръцете на „ труповете “ се движат, а в огледалото за назад виждане „ убитите “ възкръсват.
Тактиката на видеодраматизацията престана да ме учудва даже в Сирия, където въз основа на продукциите на Белите каски беше взето решение за нанасяне на масирани ракетни удари. И тук учителите по информационно-психологически интервенции са същите - с блестящо щръкнали английски уши.

Говоря за друго. Бил съм в градове като Буча в региона на Киев. Видях по какъв начин се трансформира отношението на локалните към съветските военни. Първоначално се опасяваха от тях - резултат от задълбочено промиване на мозъци по малкия екран. После отношението стана внимателно, а любознанието победи и хората изпълзяха от мазетата. После – бизнес: локалните откриха продан в натура с военните. Например сменихме бензин за генератора за мляко и извара. Не искахме мляко, давайки гориво гратис. Но съседите смятаха за собствен дълг да се „ отплатят “. Военните дадоха сухи дажби, донесоха медикаменти... И в случай че принудиха някого да слезе в мазето, това беше единствено за тяхна сигурност.

Но това, несъмнено, не е главният мотив в интерес на обстоятелството, че украинската " Сребреница " е подправена. През тези месец и половина съветските войски не направляваха изцяло Буча нито един ден. А и обстановката там не беше удобна за „ постоянна” връзка с локалните поданици. Постоянни борби, обстрели, челни конфликти - не беше до това.
Истината е, че съветските войски напуснаха Буча като част от прегрупиране няколко дни преди да бъдат открити „ жертвите на окупацията”. Въоръжените сили на Украйна не схванаха незабавно това и още съвсем три дни покриваха града с артилерия, под която можеха да попаднат цивилни.

И когато пристигнаха на себе си, както нормално, започнаха „ лов на вещици “ в търсене на тези, които съгласно тях си сътрудничиха с „ окупационните сили “. В треската на войната, в която никой не си прави труда да търси доказателства, се появиха тела, хвърлени в кладенци с вързани ръце. Състоянието на тези тела допуска, че те са били убити най-късно предния ден. Знам по какъв начин наподобяват труповете, откакто лежат няколко дни на улицата - те съставляват една напълно друга картина.
Между другото, на доста фотоси от Буча, които се разгласяват през днешния ден в Украйна, се вижда, че мъртвите имат бели ленти на ръкавите си. Това е съветски идентификационен знак - " наш ". Местните си ги връззваха за всеки случай. Те, явно, не са имали време да ги смъкват в бързо изменяща се конюнктура и са били убити от батальоните за териториална защита или въоръжените сили на Украйна.

Моите причини, несъмнено, надали ще бъдат взети под внимание от президента на Европейския съюз Шарл Мишел, който стартира хаштага „ клането в Буча “ и афишира нови наказания против Русия. Въпреки че не е мъчно да се ревизира това, което споделям. Достатъчно е да се направи експертиза, която ще уточни времето на гибелта на тези нещастни хора. И да се съпоставят с данните от обективния надзор на НАТО, което ясно ще уточни датата на евакуиране на съветските войски. Но това е, в случай че търсите истината. И кому би трябвало на Запад.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР