Швейцария спечели 68-ото издание на конкурса за песен Евровизия. Победителят

...
Швейцария спечели 68-ото издание на конкурса за песен Евровизия. Победителят
Коментари Харесай

Победителят на Евровизия 2024 е Nemo от Швейцария

Швейцария завоюва 68-ото издание на състезанието за ария Евровизия. Победителят Немо завоюва 591 точки във финала с песента “The Code ” на финала в Малмьо Арена.

Това е третата победа на Швейцария в историята на състезанието след триумфа на първата победителка в конкуренцията Лис Ася през 1956 и Селин Дион през 1988 година.

Във видео послание Немо прикани България да се завърне на Евровизия през 2025 година. Послание на българските фенове изпрати и приключилия на второ място Baby Lasagna от Хърватия, който също прикани България да се завърне.

Чуйте осъществяването на Швейцария от финала на Евровизия:



По традиция песента, която побеждава на състезанието постоянно по-късно се трансформира в неизменим шлагер за идните месеци, тъй че чакаме да слушаме The Code цяло лято, че и по-късно. 

На трето и четвърто място приключиха две от най-големите звезди в Украйна и в Франция – атрактивните Альона Альона и Джери Хейл и гласовитият Слиман. Пето място зае Израел.

България може да няма собствен представител в най-голямото музикално събитие в света, само че в Малмьо има българска делегация - хитовата певица Мила Роберт, един от най-хубавите ни гласове Тино, изгряващата звезда MONA, дебютиращият артист Мишел и младата певица Лидия Ганева, която ни е представяла на Детската Евровизия 2016. Те гледаха грандиозното шоу онлайн в Малмьо и споделиха от опита на звездите от тазгодишното издание на състезанието.

 Немо VIDAL MEDIA GROUP | Entiendo

Евровизия 2024 се организира в шведския град Малмьо след успеха на Лорийн с песента “Tattoo ”, един от огромните шлагерите за 2023 година.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР