Кюбрa носи забрадка по избор. Това я отличава като мюсюлманка

...
Кюбрa носи забрадка по избор. Това я отличава като мюсюлманка
Коментари Харесай

Религията като право на избор: Една млада жена в Берлин

Кюбрa носи кърпа по желание. Това я отличава като мюсюлманка в немското общество. Тя копнее за времето, когато хората, които среща, ще видят дамата, която е, а не ходеща кърпа.

Междувременно, като теолог и подкастър, тя предизвиква религиозната приемливост дружно със своите еврейски и християнски сътрудници. Историята на Кюбра е разказана в писмено видео на Voice of America.
                             

Подкастът „ 3 дами, 3 религии, 1 брой “ подхранва разговора сред главните авраамически религии: юдаизъм, християнство и ислям.

„ Аз съм Кюбра Далкилик и съм ислямски теолог. Родена съм в Бавария. Родителите ми са от Турция. И по този начин, приказвам свободно турски. Религията постоянно е играла роля в живота ми . Родителите ми също са религиозни. Те се молят по 5 пъти дневно. Майка ми носи кърпа ", споделя младата жена.
                             

" Маике, Ребекa и аз започнахме нашия подкаст доскоро повече от година. Станахме подкастъри на House of One. Но междурелигиозният разговор в действителност стартира за мен, когато бях дребна ", прибавя тя.

„ Има някои смешни моменти, които помня от детството си, които от време на време не са били толкоз хубави. Ходих на протестантска детска градина и те не знаеха, че мюсюлманите ядат „ халал храна “. Винаги, когато някой имаше рожден ден, те носеха спомагателна храна в учебно заведение, бисквити, понички, а от време на време даже салами и самун. Когато едно дете донесе салами в самун с кетчуп, ние, мюсюлманските деца, можехме да ядем единствено хляба и кетчупа. Сега си мисля какъв брой хубаво щеше да е родителите на тези деца или учителите да пратят записка на майка ми, с цел да можем да си донесем личен салам. “
 image2_16x9.png Хороскопът за МАЙ: време за прекарвания, пристрастености и непредвидени обрати На фокус
" Човек може да изрази любовта си към Бога, като носи такива неща (такке или забрадка) на главата си. Това значи, че съм наясно, че има Бог, който е по-велик и по-силен и има силата да прави неща, които аз не мога. И това, което в действителност има значение е, че взех решение да го нося сама. Грешно е да го натрапвате на някого като „ Ти би трябвало да направиш това. Трябва да носиш забрадка! “ Не става по този начин ", споделя Кюбра.

„ Когато сте като мен, облечена като набожен човек, може да сте обект на офанзиви. Това се случи, когато учех в университета в Тюбинген. Чаках на автобусна спирка и един млад мъж се приближи необичайно покрай мен. Той изкрещя в лицето ми, че би трябвало да умра. Той си отиде, преди да съумея да направя нещо. Да, мъчително е някой да излага омразата си по този метод и никой към вас да не го е грижа. “

" Също по този начин е значимо да почитаме хората, които не имат вяра в Бог. Ако желая да бъда почитан, би трябвало да почитам и другите. Мюсюлмани и мюсюлманки живеят в Германия от доста години. Някои неща би трябвало да са станали по-нормални до момента. Например, забрадката би трябвало да се възстановява. За страдание, тя е придобил отрицателна конотация: дамите и ислямът, " споделя Кюбра.
                             

„ Заклеймяват ме като феминистка единствено поради забрадката ми – мисля, че това е тъпо и тесногръдо мислене. За мен е доста значимо дамите да вършат това, което желаят и както желаят. Искам да ме разпознават като Кюбра, а не като „ ходещата кърпа “.

Вижте целия материал на VOA горе във видеотo!

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР