Днес ви представяме Edna вдъхновяваща и силна жена, която е

...
Днес ви представяме Edna вдъхновяваща и силна жена, която е
Коментари Харесай

Нели Георгиева пред Edna.bg за без и не страна на нещата

Днес ви представяме Edna вдъхновяваща и мощна жена, която е решила да трансформира персоналната си болежка в задача за по-добро здраве и осведоменост. Нели Георгиева, основателка на известната Фейсбук група, е образец за това по какъв начин една жена може да преодолее тежките последствия от естетичната медицина и да въодушеви хиляди други да създадат същото.

Нели стартира своя път към осъзнатата хубост откакто самата тя минава през голям брой несполучливи и мъчителни естетични интервенции. След години на премеждия, Нели се сблъсква с тежки здравословни проблеми, породени от гръдни импланти. Този опит я води до основаването на, където хиляди дами споделят и намират поддръжка.
                             

В това изявление пред Елизабет Астарджиева от Edna.bg Нели споделя за своята задача и опита си в света на естетичната медицина, като също по този начин показа мнението си по най-любопитни тематики от сферата на хубостта. Тя споделя своите визии за заблудите в промишлеността, натиска от обществените медии и посланията, които би желала да съобщи на всички дами.

Присъединете се към нас в това искрено и вдъхновяващо изявление, с цел да научите повече за пътя на Нели Георгиева и това по какъв начин нейната история може да промени и вашия живот.
                             

Какво те накара да започнеш своята задача?

Мотивира ме моят отрицателен опит в естетичната медицина. Аз започнах да се сблъсквам с интервенциите още когато навърших 18 години и започнах първата си пластична интервенция, която беше на носа. В годините доста неща се объркаха и трябваше да бъдат поправени, само че най-голямото крушение, което ми се случи, беше с гръдните импланти. Сложих си ги, когато бях на 29 години, и се оказа, че те вършат страхотни пакости в тялото ми и доведоха до в действителност доста неприятни здравословни признаци.

Какво научи от тази твоя най-голяма неточност, обвързвана с естетичната медицина?

Най-големият урок, който научих, е да стартира да си одобрявам. Мисля, че едвам в този момент, откакто минах през много проблеми, започнах да съзнавам какъв брой е значимо да се работи на вътрешен проект, преди да се направи крачка към работа на външен проект.
                             

Ще ни разкажеш ли малко повече за това, през което си минала?

Аз имам пет интервенции на носа, просто тъй като първата беше извънредно недомислена. Направих тази крачка, без да бъда изцяло осведомена по отношение на рисковете, по отношение на хирурга, избрах го от една реклама по малкия екран. Аз съм от провинцията и тогава нямаше доста информация в Интернет. Може би това беше една от аргументите, заради която желаех да основа такава група, в която да се приказва освен за захаросана страна на нещата, само че и за всички тези неща, които могат да се объркат.

Специално, що се касае до ринопластиката (операцията на носа), това е извънредно пипкава процедура, която би трябвало да се прави от хирург, който специализира само и единствено в интервенции на носа. Препоръчително, УНГ експерт.

Съветвам хората, които подхващат тази крачка, да не залагат всичките си козове на първия избор, тъй като това е една процедура, която в случай че се обърка, по-късно всяка следваща проверка е извънредно непредсказуема и резултатът не може да бъде очакван. Тоест, като първата не се е получи, вероятността да имате повече от една, две, три е доста огромна.
                             

Коя е най-интересната персонална история, която си прочела в?

Те всички са доста забавни. По-скоро ги градуирам на коя е най-ужасяващата история, която съм прочела. Да кажем, че всички са самостоятелни. Всяка жена влиза със лична персонална история, лични страхове, очаквания и прочие. Почти постоянно го има чувството, че макар, че е предходна през някаква контузия и турбуленция, е почнала най-сетне да се приема, да се харесва такава, каквато е.

Може би най-стресиращата история е на една жена, която е с трайни увреждания след спукани гръдни импланти. Тя е с лимфедем, което е едно положение близо до инвалидизация. За страдание, за тези опасности изобщо не се приказва, още по-малко в осведомените единодушия, които ние подписваме.

Много постоянно последователи на пластичната хирургия се пробват да хвърлят топката в полето на пациента и един тип да го атакуван, че той подписва осведомено единодушие и самичък си е “виновен “ за това, което ще последва, а то не е по този начин. Специално за гръдните импланти, в тези осведомени единодушия участват само и единствено рисковете, които са следоперативни - след упойка и самото възобновяване, само че ги няма рисковете, които могат да настъпят в годините поради това, че имаш непознато тяло в твоето лично.
                             

Кои са най-честите заблуди, свързани с естетичната медицина, които срещаш измежду дамите?

Най-честита илюзия е, че ще си създадат пластична интервенция и живота им ще стане по-щастлив. Ще бъдат по-успешни, по-обичани, по-оценявани от хората към тях. Аз бих споделила, че е доста потребно всяка една жена да мине през това нещо, с цел да разбере в действителност, че не се получават нещата по този метод. Събуждаш се на операционната маса, даже след сполучлива интервенция, само че си безусловно същия човек, със същите страхове, със същите комплекси, същите неналичия в живота си. Тези неща, които в действителност ние би трябвало да изправим, би трябвало да работим върху тях на вътрешно равнище, колкото и клиширано да звучи. Знам, че на един младеж изобщо не му се желае да чуе това, което ще кажа, обаче това е единственият път.
                             

Кои са модерните и настоящи процедури сега, които не би нарекла без(опасни)?

В момента, примерно, е доста съвременна една инжекционна процедура, която дамите подхващат за стопяване на мазнините под брадичката. Този липолитик крие много опасности, да вземем за пример може да докара до некроза. Дамите би трябвало да бъдат доста деликатни какво си поставят, да мислят за бъдещите последици и в действителност да изберат верните експерти, тъй като повярвайте ми, верният експерт ще ви даде спирачка и ще се опита да ви откаже нещо, което е рисково.
                             

Ще дадеш ли рекомендация на дамите, които желаят да изберат подобаваща процедура, само че не са сигурни от кое място да стартират?

Аз не знам дали съм в позиция да давам препоръки, тъй като съм известна с неверните избори, които съм направила. От позицията на човек, който доста е бъркал, мога да кажа, че в случай че желаеме да променим нещо в себе си и във външния си тип, първо би трябвало да стартираме с вярно хранене, с минимализиране на напрежението, с повече отмора и спорт, който е добре селекциониран за нашите потребности. Чак тогава, в случай че нещата не могат да бъдат решени с тези методики, да се обърнем към експерт, към скалпел.

Специалистът наложително би трябвало да бъде упълномощен, да има солидно обучение, целесъобразно е да специализирал в чужбина. Аз имам персонална рецензия към нашите експерти, защото те доста мъчно вършат крачката да влагат в личните си познания и умения. Аз също поучавам, в случай че сте избрали експерт, да се запознаете с негови пациенти, да говорите с тях. Не обръщайте тил на недоволните, те също има какво да ви кажат и какво да научите от тях.
                             

Какво мислиш за натиска, който обществените медии оказват върху дамите да наподобяват по избран метод?

Изключително съм обезпокоена най-много за младото потомство. Аз също съм майка, родител. Имам опасенията, че в случай че ние сами като общество не кажем на “стоп “ на тези трендове, в един миг нашите деца ще бъдат жертви, без значение от какъв пол са. Аз имам момче, обаче също се тормозя, тъй като за мъжете не е по-малко рисково да се гмурнат в този свят и да се потопят в нереалистичните упования, които си основават по отношение на дамите.

Това, несъмнено, постоянно рефлектира върху нашите връзки в персонален проект. И ние просто не сме задоволително щастливи. Трябва да бъдем безусловно уверени, че това, което виждаме в обществените медии, не е действително. Дори в случай че доста мощно се пробват да ни вменят, че това е истина, не е действително. Дори когато тази въпрос за персонални връзки, за връзки, за триумф, отново не е действително. Хората нормално крият своите провали, своите болки, своите опасения. Искат да показват една версия на себе си, която просто няма по какъв начин да бъде действителна.
                             

Какви послания би желала да предадеш на дамите, които те следват и се въодушевяват от твоята история?

Най-важното нещо, което бих желала да предам като обръщение, е че хубостта е нещо, което извира от вътрешната страна. Колкото още веднъж клиширано да звучи – ето, аз тази година ставам на 40 години и за първи път усещам, че осъзнах тази истина и трябваше да извървя доста дълъг път, с цел да стигна там. Това, което в действителност в действителност ни прави красиви, е нашият темперамент, нашата усмивка, нашата доброжелателност и потребността да бъдем от изгода освен на себе си, само че и на цялото общество.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР