Едва ли е изненадващо, че толкова много знаменитости са се

...
Едва ли е изненадващо, че толкова много знаменитости са се
Коментари Харесай

Звездна дестинация: Къде си почиват звездите в Париж?

Едва ли е изненадващо, че толкоз доста звезди са се влюбили в Париж. Някои са си закупили жилища там, други идват за извършването на покупки и заведенията за хранене, до момента в който трети (като всички нас) идват просто да изпитат хубостта, историята и неповторимата атмосфера на Града на светлината.

И по този начин, къде се настаняват? Къде пазарят? Къде се хранят? Къде са, когато слънцето залезе? Нека се потопим в света на звездите в Париж.
 Парис Хилтън дефилира на Седмицата на модата в Париж 2023  Парис Хилтън дефилира на Седмицата на модата в Париж 2023  Парис Хилтън дефилира на Седмицата на модата в Париж 2023  Парис Хилтън дефилира на Седмицата на модата в Париж 2023
Град на любовта

През 2022 година Дженифър Лопес и Бен Афлек бяха на меден месец в Hotel de Crillon с аспект към Place de la Concorde и вечеряха в ресторант Plenitude в хотел Cheval Blanc на Quai du Louvre, La Girafe и Le Matignon.

Двойката беше забелязана да се любува на десерти в магазина за сладолед Berthillon на остров Сейнт Луис. Те се спуснаха с частна лодка по Сена, посетиха музея на Пикасо в Le Marais и се разходиха из забележителностите, като напълно елементарни туристи. Без тъмни очила, без маски, единствено с двамата си телохранители, двойката пазаруваше от претъпкания Hippy Market в Le Marais, без да чака или да получи някакво специално отношение.

 Дженифър Лопес Бен Афлек Getty

Преди няколко години Гуинет Полтроу и Брад Фалчук пък ​​се настаниха в жилището за младоженци във Four Seasons Hotel George V след първия им меден месец на Малдивите. Това е същият апартамент, в който Елизабет Тейлър прекара медения си месец със брачен партньор номер 2 Конрад Хилтън.

Саша Барон Коен и Айла Фишър се ожениха на доста скромна еврейска гала в Париж през 2016 година и на друга интимна гражданска сватбена гала в града на любовта, Салма Хайек и предприемачът Франсоа-Анри Пино си споделиха: „ Да “. Когато Зоуи Кравиц и Карл Глусман подписаха брак в дома на бащата на булката, Лени Кравиц , през юни 2019 година, те проведоха празник след сватбата в ресторант Lapérouse с присъстващи звезди като Рийз Уидърспуун и Кара Делевин.
 Секси в мини рокля Versace: Дженифър Анистън в Париж  Секси в мини рокля Versace: Дженифър Анистън в Париж  Секси в мини рокля Versace: Дженифър Анистън в Париж  Секси в мини рокля Versace: Дженифър Анистън в Париж
Седмица на модата в Париж

Ако сте сериозен фен на звезди (и с дребна възможност да бъдете поканени на някоя звездна сватба), няма по-добро място да ги срещнете от Седмицата на модата в Париж.

Два пъти годишно Седмицата на модата в Париж, известна още като PFW или la Semaine de Mode des Createur, се организира през февруари и юли. Събитието всяка година е залято от богати и известни персони.
 image2_16x9.png Хороскопът за МАЙ: време за прекарвания, пристрастености и непредвидени обрати На фокус
Готови ли сте за този лист? Ето ги и някои от постоянните гости:

Хелън Мирън, Марая Кери, Ким Кардашиян, Ема Уотсън (която е родена в Париж, преди да се реалокира в Обединеното кралство), Наоми Уотс, Кийра Найтли, Риана, Деми Мур, Виктория и Дейвид Бекъм, Луис Хамилтън, Ема Стоун, Винъс Уилямс, Анджелина Джоли, Дженифър Лорънс, Кейти Пери, Селин Дион, Кейт Мос, Лейди Гага, Донатела Версаче, Джъстин Бийбър...

Това са единствено някои от известните фенове на модата, които се тълпят в Париж два пъти годишно, с цел да седнат на първия ред до стилните сцени на обичаните си дизайнери.

Пазарувайте измежду звездите

Би било много явно, че след Парижката седмица на модата, звездите биха желали да посетят определените от тях дизайнерски магазини. Какво по-добро мяст да започнете от изключителната двукилометрова улица зад Елисейския дворец – Rue Saint-Honoré? Водещите магазини на Saint Laurent, Balenciaga и Givenchy се намират на тази емблематична улица. Dior, Chloe и Valentino също са избрали улицата, с цел да продават извънредните си линии.

Архитектурата на улицата е допълнителна приятност за окото. Необходими са бижута, които да подхождат на най-новото облекло? Place Vendôme и близката Rue de la Paix се гордеят с бутиците на Piaget, Boucheron, Chaumet, Rolex, Hublot, Chanel, Guerlain, Jaeger-LeCoultre и Cartier.
 Ан Хатауей със секси визия в Париж  Ан Хатауей със секси визия в Париж  Ан Хатауей със секси визия в Париж  Ан Хатауей със секси визия в Париж
Домове на звезди

И по този начин, къде тези звезди от A-списъка и може би някои звезди от B-списъка отнасят покупките си по-късно? Къде нощуват? Някои от в действителност щастливите звезди живеят в Париж или имат домове там. Преди да почине, Карл Лагерфелд притежаваше две къщи една до друга в 1-ви регион, покрай мястото, където Коко Шанел отваря първия си магазин за шапки на улица Камбон. Даян Крюгер , моделът, трансформирала се в актриса, от дълго време поддържа парцел в 7-ми арондисман, дружно с Катрин Деньов , различен дълготраен гражданин на Париж.

Джейн Бъркин живее в апартамент с аспект към Люксембургските градини, а скандалният кино режисьор Роман Полански в никакъв случай не се е отдалечавал от първокласния си апартамент тъкмо до Шанз-Елизе, който има повече от 40 години. Марион Котияр наскоро напусна дома си в Булон-Бианкур с цел да се насочи към по-спокоен живот в Южна Франция, а  Жерар Депардийо  предизвика скандал, когато разгласи за продажба приказното си имение в 6-ти регион за също толкоз баснословната сума от 50 милиона евро през 2012 година Скандалът не беше високата цена, а отводът на Депардийо от френското му поданство в символ на митинг против високите данъци.  Джони Деп има апартамент в Le Marais, както и Скарлет Йохансон.
 Богинята на цветята: Джей Ло на седмицата на модата в Париж  Богинята на цветята: Джей Ло на седмицата на модата в Париж  Богинята на цветята: Джей Ло на седмицата на модата в Париж  Богинята на цветята: Джей Ло на седмицата на модата в Париж
Хотелски забележителности

Великолепните обичайни хотели в града в никакъв случай не са губили своята прелест за богатите и известните. Риц е бил домът на  Коко Шанел  , която е живяла там преди и след Втората международна война. Хемингуей също обичал Риц, както и Ф. Скот Фицджералд (главно барът...) Други обичани на звездите хотели включват Plaza Athénée , който се гордее с една от най-хубавите гледки към Айфеловата кула, Le Bristol, чийто списък с посетители е включвал имена като Чарли Чаплин, Джоузефин Бейкър и Мерилин Монро,  хотел De Sers, единствено на няколко крачки от Шанз Елизе, обичан на Джъстин Бийбър, Енрике Иглесиас и Лейди Гага . Списъкът с посетители на Hotel de Crillon включва испанската кралица София, София Лорен, Анди Уорхол и Джаки Онасис.  

Разположен в Златния триъгълник на Париж, тъкмо до Шанз Елизе, Four Seasons Hotel George V е издигнат през 1928 година и се трансформира в забележителност в жанр Арт Деко. Пенелопе Крус  е била негов посетител, а доста преди нея Бийтълс се присъединяват към листата с известни посетители дружно с Франсоа Митеран, Ричард Никсън и Марлене Дитрих.

Le Fouquet е един от дребното останали първокласни хотели в Париж, които към момента са благосъстоятелност на френско семейство. През 80-те години на предишния век Морис Казанова, притежател на ресторант Le Fouquet, започва „ стратегия за преданост “ за чести посетители като Ален Делон, Брус Уилис, Джони Холидей, Лайза Минели, Джак Никълсън, Шарлот Рамплинг и Катрин Деньов. Екстрите включват собствено гравирано сребро пръстен за салфетки, подложен на масата им, в очакване на завръщането им. Перфектният маркетингов трик за сладкарница, която има всичко...

Разположен против градините Тюйлери, хотел Le Meurice, с терасата на покрива на жилището Belle Etoile, предлагаща панорами към Сакре-Кьор и Айфеловата кула, е безспорният любимец на Джей Зи. Бионсе, Кирстен Стюарт, Кейт Мос, Кание Уест, Ким Кардашиян и Анна Уинтур . Барът е кръстен на художника Салвадор Дали в негова чест.

Хотел Costes, първокласен бутиков хотел на улица Rue de Castiglione, отваря порти през 1995 година, което го прави относително нов спрямо огромните, одобрени имена, само че бързо се превръща в едно от „ най-готините, най-модерните “ места, които могат да се видят. Неговият бар и ресторант към момента са магнит за известни персони. L'Hotel de L'Abbaye, ситуиран във все по-модерния квартал Saint-Germain-des-Prés , предлага частни градини, които са обичано леговище за доста известни френски артисти, където дискретно дават изявленията с пресата.

Зала Le Pershing, на улица Pierre Charron 49, е отдадена на генерала на армиите Джон Дж. Першинг. Крайъгълният камък на постройката е еднакъв главен камък на остарелия мост Шато-Тиери, който минава над Марна сега, когато американските войски обръщат хода на американското нахлуване към Париж. Сега в този бутиков хотел, планиран към вътрешен двор с отвесна градина, е по-вероятно човек да види  Марион Котияр , отколкото боец в униформа.
 Блясък, който остава - новото ни обичано червило ROUGE DIOR LACQUER Edna предлага Блясък, който остава - новото ни обичано червило ROUGE DIOR LACQUER
Остава обаче още една квартира за богатите и известните: приказната, изключителна La Pourtales. Това е „ hotel particulier “ или частно имение, цялостно с градини и дворове, където аристократичните фамилии в миналото са се чувствали като вкъщи си. La Pourtales остава прикрит зад голямата си алена врата на улица Tronchet покрай La Madeleine. Той отваря порти през 2010 година и се състои от девет първокласни жилището. Всеки апартамент е с повърхност от 95 до 350 квадратни метра и разполага с услугите на 20 чиновници плюс готвач. По подигравка на ориста, макар неприкосновеността на персоналния живот и неналичието на каквито и да било знаци извън, точно тук Ким Кардашиян беше ограбена толкоз зрелищно, което провокира всеобщо отразяване в пресата. Въпреки това, La Pourtales остава желано място за хора като Леонардо ди Каприо, Мадона и Джей Зи.

 Бионсе и Джей Зи Getty

Къде ядат звездите?

Всички знаем, че извършването на покупки и харченето на купища пари би трябвало да докара до добър вкус, тъй че къде е по-вероятно да видите обичаните си знаменитости „ на маса “ с изключение на в техните хотелски трапезарии? Някои актьори отвориха лични заведения за хранене през годините, в това число Жерар Депардийо (Le Bien Décidé от този момент затвори) и Скарлет Йохансон (нейният магазин за пуканки в Маре също затвори).

Марион Котияр , незабравима в във кино лентата " Пиаф ", има Jaja и Glou в Le Marais, само че има своя лична маса, номер 24, в La Brasserie Julien на 10-ти. Ралф Лорън отвори уместно наречения Ralph's във водещия си магазин на левия бряг, извънредно известно място, и с цел да не остане по-назад, на бул. Сен Жермен, L'Emporia има Armani Caffè. L'Avenue в Avenue Montaigne е любим на Бионсе, Жан Пол Готие и Джей Зи , до момента в който La Sourire de Saigon, на 54 Rue du Mont-Cenis в 18-ти, притегля хора като Ванеса Паради и Леонардо ди Каприо.
 image2_16x9.png Хороскопът за МАЙ: време за прекарвания, пристрастености и непредвидени обрати На фокус
Нощни излизания на звездите

Ако извършването на покупки, разглеждането на забележителности и храненето не са изтощили нашите звезди, те се насочат към някой от елитните нощни клубове на Париж.

Le Montana в Saint-Germain-des-Prés е мястото, където можете да се сблъскате с Кейт Мос и френски звезди като Ален Шабат и Жил Льолуш . Но абсолютният обичан клуб сега е L'Arc на върха на Шанз Елизе. Проектиран от Лени Кравиц , той има мраморен дансинг и градинска тераса с аспект към града. Излишно е да споделяме, че е изключително обичан на дългокраките модели по време на Седмицата на модата. Matignon, различен VIP клуб, се намира в сутерена на ресторанта.

The Raspoutine, Le Queen, Le Baron – звездите могат да избират от блестящия нощен живот на Париж. Очевидно е потребно, в случай че сте млади и красиви или богати и известни с елементарен достъп – въпреки всичко това са ВИП нощни клубове, само че за благополучие на нас, простосмъртните, Париж е цялостен с съвременни нощни клубове, налични бутици и заведения за хранене, които няма да ни отпратят (стига да сме уместно облечени).

Може да не видите Мадона да се реди на опашка до вас на касата в супермаркета, само че вие сте в Париж. Така че на кого му пука? Но въпреки всичко триумф на звездите!
 Бенифър на меден месец в Париж  Бенифър на меден месец в Париж  Бенифър на меден месец в Париж  Бенифър на меден месец в Париж
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР